• Κοινωνία

    Έβρος: Περιστατικό με πυροβολισμούς κατά μεταναστών – Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα

    • NewsRoom
    βάρκα στον Έβρο


    Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά στον Έβρο, σε περιστατικό με πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια προσπάθειας μεταναστών να περάσουν προς την ελληνική όχθη του ποταμού, κοντά στο Σουφλί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μια βάρκα με συνολικά 11 άτομα ξεκίνησε να περάσει από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική. Ελληνική περίπολος που βρισκόταν στην περιοχή εντόπισε τους παράτυπους μετανάστες με θερμική κάμερα και προσπάθησε να τους αποτρέψει να περάσουν στην ελληνική πλευρά με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων.

    Την ίδια ώρα, ακούστηκαν πυροβολισμοί από την πλευρά της τουρκικής όχθης, πιθανότατα από μέλη της τουρκικής στατοχωροφυλακής προκειμένου να εμποδίσουν τη βάρκα να γυρίσει πίσω.

    Όταν το σκάφος με τους μετανάστες έφτασε στην ελληνική πλευρά, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό μόνο πέντε άτομα. Ταυτόχρονα εντοπίστηκε μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή να επιπλέει στο νερό.

    Η γυναίκα έχει πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής με 22άρι πιστόλι, το οποίο δεν χρησιμοποιεί ούτε η ελληνική ούτε η τουρκική πλευρά. Εικάζεται δε ότι την πυροβόλησε ο διακινητής.

    Οι πέντε μετανάστες που βρέθηκαν στο σκάφος -όλοι αφρικανικής καταγωγής- έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

    Στο Σουφλί βρέθηκε αρχικά ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αλεξανδρούπολης κ. Ντάσκαρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάμπρος Τσιάρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνα ΔιαΝΕΟσις: Το 36,4% των Ελλήνων θα προτιμούσαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι – 55,4% θέλει σύνταξη πριν τα 60

    Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για ενδεχόμενο ρωσικό χτύπημα με πυρηνικά – Τελεσίγραφο Μόσχας στους στρατιώτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη



    ΣΧΟΛΙΑ