• Κοινωνία

    Ετσι σκοτώθηκε ο αστυνομικός στον Ασπρόπυργο – Σοκαριστική φωτογραφία από τη διαλυμένη μηχανή

    • NewsRoom


    Σοκαριστική είναι η φωτογραφία της διαλυμένης μηχανής του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στην περιοχή του Ασπροπύργου, έπεσε πάνω σε περιπολικό.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οδηγός του ενός από τα δύο ύποπτα αυτοκίνητα άλλαξε απότομα κατεύθυνση, προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που συμμετείχε στην καταδίωξη, να πέσει πάνω σε περιπολικό.

    Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας κατέληξε. Ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

    Καταδίωξη

    Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.

    Ενώ βρισκόταν στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στην προσπάθειά του ν’ αποφύγει τις αστυνομικές δυνάμεις, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη να πέσει πάνω σε περιπολικό όταν ο οδηγός του φρέναρε απότομα.

    Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο έτερος αναβάτης της μηχανής.

    Μετά το τροχαίο ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε κατά την καταδίωξη, συνελήφθη ο ένας από τους υπόπτους που επέβαινε στο δεύτερο, καταδιωκόμενο όχημα.

    «Δύσκολο πρωινό»

    «Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωινό για την οικογένεια της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, καθ’ οδόν προς το Θριάσιο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης και ο έτερος συνάδελφός του που τραυματίστηκε.

    Οπως είπε (βασισμένος σε αυτά που του έχουν μεταφέρει) ο 29χρονος ειδικός φρουρός από την Ομάδα ΔΙΑΣ της Δυτικής Αττικής έχει αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και ο συνάδελφός του φαίνεται να είναι και αυτός σοβαρά τραυματισμένος.

    Όπως ανέφερε το περιστατικό έγινε μετά από κλήση για απόπειρα κλοπής ενός αυτοκινήτου στη Νίκαια.
    «Το ένα περιπολικό που ακολουθούσε προσπάθησε να τους αποφύγει και οι συνάδελφοί μου έχουν εκτραπεί» δήλωσε εκτιμώντας ότι είχαν αναπτύξει υψηλή ταχύτητα.

    «Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας. Προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε αλλά απ’ ότι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα» πρόσθεσε εμφανώς αγανακτισμένος από την θλιβερή είδηση του θανάτου ενός νεαρού αστυνομικού.

    «Αυτό που μας ενδιαφέρει (ως ομοσπονδία) είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση».

    Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ένας εκ των δραστών της ληστείας που έχει συλληφθεί είναι «Ρομά από την περιοχή της Νίκαιας».

    Η δήλωση του υπουργού

    Στο θάνατο του αστυνομικού αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

    «Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία.

    Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Νεκρός 29χρονος αστυνομικός μετά από καταδίωξη στην Αθηνών-Κορίνθου
    Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Ζήτησε να γίνει «προστατευόμενος μάρτυρας»
    Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν
     



    ΣΧΟΛΙΑ