• Κοινωνία

  Αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη: Να συμμορφωθεί η Βουλή με το πρωτογενές και παράγωγο δίκαιο της ΕΕ

  Η Μαρία Καρυστιανού μιλάει στην Εξεταστική για τα Τέμπτη

  Η Μαρία Καρυστιανού μιλάει στην Εξεταστική για τα Τέμπτη


  Τον σεβασμό της υπεροχής του ενωσιακού Δικαίου, «που επιβάλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη» η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, ζητούν από τη Βουλή, η Μ. Καρυστιανού και Π. Ασλανίδης, γονείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στα Τέμπη.

  Συγκεκριμένα, με αίτημά τους ενώπιον του προεδρείου της Βουλής, η κ. Καρυστιανού και ο κ. Ασλανίδης αιτούνται να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της ΕΕ που έχουν άμεσο αποτέλεσμα, και «να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρ. 86 Σ, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρ. Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη Σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

  Διαβάστε επίσης:

  Ευρωκοινοβούλιο: Παραμείνει ανοιχτή η αναφορά που κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών

  Γεραπετρίτης: Κοινή βούληση Ελλάδας-Κροατίας να στηρίξουν την έναρξη των ενταξιακών δραπραγματεύσεων της Βοσνίας  ΣΧΟΛΙΑ