Κοινωνία

Έρημη πόλη η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα – Κλειστά εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ

  • NewsRoom


Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ κατέβασαν ρολά στην Αθήνα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, με την πόλη να μοιάζει άδεια, διαφορετική από κάθε άλλο καλοκαίρι.

Χωρίς τουρίστες και ντόπιους να διασκεδάζουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες, η Αθήνα για πρώτη φορά μοιάζει πιο άδεια από ποτέ, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Η αλλαγή των ωραρίων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αναμένεται να διαρκέσει έως την Δευτέρα 24 Αυγούστου, εκτός κι αν πάρει παράταση, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το μέτρο επιβάλλεται να τηρούν όλοι, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το πρόστιμο για την παράβασή του ανέρχεται στα 10.000 ευρώ και θα ισχύει αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για τρεις ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύται η λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου. Το εν λόγω μέτρο τέθηκε σε ισχύ από χθες, Δευτέρα (17 Αυγούστου).

Το μέτρο ισχύει, επίσης:

στις Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Δείτε φωτογραφίες:ΣΧΟΛΙΑ