• Κοινωνία

    Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Ανείπωτη η θλίψη με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη

    ΕΚΑ: Η νέα σύνθεση του Προεδρείου

    Εργατικό Κέντρο Αθήνας


    Την ανείπωτη θλίψη του για την τραγωδία που χτύπησε τη χώρα μας με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), κάνοντας λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

    Όπως επισημαίνει, τα συνδικάτα του ΟΣΕ είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχουν, εκτός των άλλων και τέτοιες τραγικές συνέπειες.

    «Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές, είναι τεράστιες, εγκληματικές. Ειδικά, αν πάρουμε υπόψη την ανακοίνωση του σωματείων των σιδηροδρομικών στις 7 Φλεβάρη, που προειδοποιούσαν ότι, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου και ότι, αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους-κέρδους, που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα “ατυχήματα”, που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο ‘δυστύχημα’», αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

    Παράλληλα, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στα Τέμπη: Η σπαρακτική κραυγή μητέρας έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας – «Πού είναι το κορίτσι μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)



    ΣΧΟΛΙΑ