• Κοινωνία

    Έρευνα εισαγγελέα για τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΕΚΠΑ

    e-learning


    Εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν είναι αληθείς οι καταγγελίες φοιτητριών για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση τους από καθηγητή του ΕΚΠΑ.

    Η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ήρθε σήμερα, μετά από τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ των σοβαρών καταγγελιών σε βάρος του καθηγητή. Η εισαγγελική έρευνα που θα διενεργηθεί θα αναζητήσει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, μεταξύ άλλων, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της παράνομης βίας.

    Οι καταγγέλλοντες φοιτητές, που τώρα θα πρέπει να εμφανιστούν και να καταθέσουν ενόρκως, ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής ξεπέρασε τα όρια εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

    «Έχει προχωρήσει σε πολλαπλές και κατ΄ εξακολούθηση σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παραβιαστικές συμπεριφορές εις βάρος συμφοιτητριών μας», ανέφερε ο φοιτητικός σύλλογος και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του καθηγητή από το ΕΚΠΑ.

    Από την πλευρά του ο καθηγητής αρνείται τα όσα του προσάπτονται και σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό έχει υποστηρίξει:

    «Δεν έχω λάβει καμία επίσημη γνώση τέτοιων κατηγοριών και δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία φήμη. Μπορώ να σας πω ότι αναμένω το πόρισμα του Πανεπιστημίου σε όσα έχω κληθεί και δεν έχει έρθει τίποτα σχετικό με αυτά τα φοβερά πράγματα που ακούγονται».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΠΑ: Εκτός καθηκόντων ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση – Τι λένε φοιτήτριες

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από την ψυχολόγο της Καρολάιν να προσκομίσει το πτυχίο της

    Αγία Βαρβάρα: Νεκρή από πυροβολισμούς 64χρονη έξω από το σπίτι της



    ΣΧΟΛΙΑ