ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έρχονται αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει τον ανασχεδιασμό των συγκοινωνιών.
Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» μέσω του ηλεκτρονικού κομίστρου εξετάζεται να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες τεχνολογίες πληρωμών που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών.
Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες. Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών χωρίς να αγοράζουν εισιτήριο.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια. Στο Λονδίνο αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια με σημαντικά οφέλη για τους συγκοινωνιακούς φορείς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης από Καλαμάτα με αιχμές για Τσίπρα: «Σε όσους θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, απαντούμε με έργα»
- Eurostat: Εκτινάχθηκε 13,2% ο πληθωρισμός χονδρικής στην Ελλάδα – Στο 11,1% στην Ευρωζώνη
- Alpha bank Investor Day: Το σχέδιο Ψάλτη για διανομές άνω των 4 δισ. και κέρδη 1,4 δισ. ευρώ το 2030
- Δημογραφικό: Η Ελλάδα χάνει 2,8 εκατ. κατοίκους έως το 2080 – Στα 7,6 εκατ. ο πληθυσμός σύμφωνα με την Κομισιόν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.