• Κοινωνία

    Έρχεται κακοκαιρία εξπρές: Πώς θα επηρεάσει και πόσο θα διαρκέσει

    • NewsRoom
    καιρος κακοκαιρια


    Κακοκαιρία εξπρές έρχεται από αύριο, Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας – Πώς αναμένεται να επηρεάσει και τι χαρακτηριστικά θα έχει

    Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από αύριο, καθώς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θα προκληθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ στα πελάγη θα έχουμε ισχυρούς ανέμους.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, ο καιρός θα αλλάξει από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το Σάββατο και αυτό οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

    Σύμφωνα με την πρόβλεψη της meteo, η πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα συνοδευτεί με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα.

    Αναλυτικότερα, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από το πρωί της Παρασκευής, ξεκινώντας από τα δυτικά και βορειοδυτικά και συνεχίζοντας προς το σύνολο σχεδόν της χώρας. Από τη νύχτα της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο. Από την άλλη, στο Ιόνιο οι άνεμοι αναμένονται ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

    Στους παρακάτω χάρτες αποτυπώνονται η κίνηση του χαμηλού, ο υετός και η ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου κατά το διήμερο Παρασκευή, 14 και Σάββατο 15 Φεβρουαρίου:



    ΣΧΟΛΙΑ