• Κοινωνία

    Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας: Απευθύνει κάλεσμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    • NewsRoom
    συλλαλητήριο-σύνταγμα


    Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής είναι το ραντεβού για το συλαλλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα. Με ανακοίνωσή της στο Facebook η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να βρεθούν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

    Οι πολίτες επιθυμούν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Όσο για τη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων, ώστε ο κόσμος να πάει στην Αθήνα και να διαδηλώσει.

    Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και μάλιστα ξεκίνησε καμπάνια στα social media και στο Ίντερνετ, με το σύνθημα: Respect the Truth (Σεβασμός στην Αλήθεια), με στόχο να μην κυρωθεί η συμφωνία.

    Επίσης, 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, ζήτησαν με επιστολή τους προς κυβέρνηση και βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

    Σημειώνεται επιπλέον, ότι 67 συνολικά δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και μόνο 5 δηλώνουν υπέρ ή κρατούν ουδέτερη στάση.

    https://www.facebook.com/macedoniarally/photos/a.1648469011903863/2114744718609621/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCYFMzpDaLTIJSyYWW5GPL_slOaw2UrVL5EQKLjJoFkOrHTcF9ykGvv3p1CAwbzw3zYawG1BxiNmwjQeCYu0t0RcJlnArMG1ohiskEe7LEwsV6JWEA7hsiBUbegyUeGkgMc_racR87F94URGz7YygpdLmViXX4ASWBaMna0CQYgn1X5zS0InP9vUsVg2p04AxhO0HODci7FAaJln1YAieFiI_OH4yAQvh7MN67O4KH2pfELgWcyWTfZGnBkOxnpht3U8II8qKDGlrJSQQbIOEUD-yxyoqlW6D1rYVlAhD_Bl42ituRP5uO_-Lhx3VN1_JH_UwCioLwFe3wbcxI3PucmjuU-&__tn__=-R

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και τώρα… προσώ ολοταχώς για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από τα highlights της Βουλής: Το αλκοτέστ, το κότερο και το κέρατο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ