• Κοινωνία

    Μακελειό στην ναυτιλιακή εταιρεία του εφοπλιστή Καρνέση: Τρεις νεκροί – Αυτοκτόνησε ο δράστης

    • NewsRoom

    Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης (Πηγή EUROKINISSI)


    Τρεις είναι οι νεκροί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του αιματηρού επεισοδίου στη Γλυφάδα, στην ναυτιλιακή εταιρεία του εφοπλιστή Καρνέση.

    Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος κρατώντας κοντόκανη καραμπίνα εισέβαλε στις 10 και 20 το πρωί στα γραφεία που βρίσκονται στην οδό Αρτεμισίου και πυροβόλησε εναντίον των εργαζομένων. Εισέβαλε από το χώρο του πάρκινγκ, αρχικά πήγε στον ημιώροφο και στη συνέχεια στους πάνω ορόφους.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εμπλεκόμενος ήταν ένας πρώην εργαζόμενος ενώ από τους πυροβολισμούς δυστυχώς είναι νεκροί τρεις άνθρωποι, μια γυναίκα και δύο άνδρες.

     

     

    Ο δράστης ηλικίας γύρω στα 70, αιγυπτιακής καταγωγής, ήταν χρόνια εργαζόμενος στην ναυτιλιακή στη θέση του επιστάτη, αλλά είχε απολυθεί πρόσφατα.

    Μετά τους πυροβολισμούς παρέμενε μέσα στον χώρο και κρατούσε εργαζόμενους ομήρους ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί ΕΚΑΜ και ασθενοφόρο.

    Στο κτίριο έχουν μπει διασώστες του ΕΚΑΒ.

    Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στις 11 και τέταρτο, άνδρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο χώρο της ναυτιλιακής αναζητώντας τον δράστη ο οποίος παρέμενε ταμπουρωμένος και οπλισμένος στον δεύτερο όροφο.

    Λίγο πριν  η ομάδα της ΕΚΑΜ τον εντόπισε στο υπόγειο νεκρό με την καραμπίνα δίπλα του.

     

     

     

    Στο σημείο έχουν σπεύσει στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

    Λόγω της αστυνομικής επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία: Λ. Ποσειδώνος και Πλατεία Φλέμινγκ, Λ. Kαραμανλή και Καλυψούς, Aρτεμισίου και Ροντήρη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη οδό βρίσκονται δύο ναυτιλιακές εταιρείες, η μία ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση και η άλλη στην οικογένεια Βερνίκου.

    Η επίθεση έχει γίνει στην European Product Carrier του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση.

     

     

     

     

    «Πάω να καθαρίσω»

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί εντός του κτιρίου.

    «Από ό,τι φαίνεται έχει πυροβολήσει 3 ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απολυθεί, κάποιος του είπε ότι πρέπει να αφήσει το σπίτι το πρωί, πήρε το αυτοκίνητό του, μπήκε με το τηλεκοντρόλ στο πάρκινγκ, είπε σε έναν υπάλληλο ότι «πάω επάνω για να καθαρίσω γιατί έχω πρόβλημα». Πήγε στον ημιώροφο, βρήκε διευθυντή, τον πυροβόλησε μαζί με ένα άλλο άτομο Αυτήν την στιγμή εμπλέκονται πολλές αστυνομικές υπηρεσίες και ΕΚΑΒ», δήλωσε.

    «Αν κινδυνεύει ακόμα η ζωή ανθρώπων, αντιλαμβάνεται ποιο θα είναι το τέλος. Δεν ξέρω αν καταφέρουν με διαπραγματευτή, αν θα τον βγάλουν έξω, αλλιώς καταλαβαίνετε… Είναι η διαπραγματευτική διαδικασία, αν κινδυνέψει άνθρωπος ή αστυνομικός, τα πράγματα δε θα είναι τόσο καλά».

    Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί του, να αποκτήσουν καθαρή οπτική του σημείου, ώστε να έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα για όσα διαδραματίζονται μέσα στα γραφεία της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Τίτλοι τέλους για την Πήγασος χρηματιστηριακή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση



    ΣΧΟΛΙΑ