• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη κατηγορούμενη

    H κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα


    Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 35χρονης Ιωάννας παραπέμπεται να δικαστεί η 36χρονη που έριξε βιτριόλι στην άτυχη κοπέλα, τον περασμένο Μάιο στην Καλλιθέα.

    Με το υπ’ αριθμόν 1510/2021 βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών στέλνει στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου την 36χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρίνοντας ότι η δράστης ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι να την τραυματίσει.

    Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης.

    Απολογούμενος είχε υποστηρίξει ότι ήθελε να προκαλέσει στην κοπέλα μόνο σωματικές βλάβες αφού δεν είναι….χημικός και δεν γνώριζε ότι αυτή η μεγάλη ποσότητα παχύρευστου καυστικού υγρού μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή της.

    Ικανοποιημένος από την παραπομπή σε δίκη της 36χρονης για την πιο βαριά κατηγορία που προβλέπεται δηλώνει ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας. Σε δήλωσή του αναφέρει:

    «Από την πρώτη στιγμή είχα αναφερθεί ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣτΕ: Τι αποφάσισε για την προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλλει φόρους και πρόστιμα

    Νέα Σμύρνη: Στον εισαγγελέα ο 22χρονος επιδειξίας – Πότε και πού είχε «ξαναχτυπήσει»



    ΣΧΟΛΙΑ