• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπηκε η δίκη για τις 5 Οκτωβρίου – Τι δήλωσαν οι μάρτυρες


    Για τις 5 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
    Λίγο πριν από τη διακοπή, η Ιωάννα απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη. «Δε θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις, ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει», είπε η Ιωάννα.

    «Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. Κοριτσάκι μου, όπως μου έλεγες, δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό,τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί», συνέχισε η Ιωάννα.

    Ο αδελφός της Ιωάννας τότε παρενέβη και είπε «σκρόφα, φίδι, τολμάς και την κοιτάς;».

    Η κατηγορούμενη παρέμεινε ατάραχη και στη συνέχεια οι αστυνομικοί την οδήγησαν σε άλλη αίθουσα του δικαστηρίου μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

    Η Ιωάννα ανέφερε επίσης: «Θέλω να πω για αυτό, πληροφορήθηκα ότι δήθεν εγώ γνωρίζω το λόγο που μου επιτέθηκε, ότι επειδή εκείνη τη στιγμή δεν είχα επαφή ακουστική και μου είχε κλείσει την επαφή ο αστυνομικός. Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε δεν η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κοινή γνώμη.

    Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή, και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει».

    Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Σοκ από τις μαρτυρίες – «Οι τοίχοι άφριζαν, υπάρχουν ακόμα σημάδια»

    Η μαρτυρία του Γλεντή Παναγιώτη, πατέρας εργοδότη Ιωάννας

    Έχω γραφείο, είμαι πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας. Όταν συνέβη το περιστατικό με πήρε κάποιος από το φαρμακείο και έτρεξα, κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Κατέβηκα στο ισόγειο είδα το ασανσέρ και είδα αρκετό οξύ κάτω το μάρμαρο έβραζε. Ο μάστορας αγανάκτησε για να το επαναφέρει. Πήγα στο φαρμακείο και είδα την Ιωάννα με τα εσώρουχα και ήταν λουσμένη στο οξύ και δίπλα ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Τη πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο Μετροπόλιταν. Είπε η φαρμακοποιός αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Πήραμε στο Μετροπολιταν για να τη δεχτούν γρήγορα να είναι έτοιμοι. Στο δρόμο σφάδαζε στο πόνο δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο.

    Τη ρώτησα ποιός στο έκανε αυτό. Μια γυναίκα μου απάντησε. Μετά μάθαινα για τη πορεία της υγείας της. Όλες οι κοπέλες, φοβόνταν όλες. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος. Κάνανε υπαινιγμούς ότι όποια κοπέλα ήταν μέσα στο γραφείο, μπορεί να ήταν η δράστης. Που να σκεφτείς ότι ήταν κάποιος από έξω.

    Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν από κάτω για μήνες.

    Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα….

    Μάρτυρας: Μέσα στο διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ.

    Εισαγγελέας: ‘Εχουν υποστεί φθορές οι τοίχοι

    Μάρτυρας: Βέβαια αφού ο μάστορας μου είπε αγανάκτησα να το επαναφέρω, δε μπορούσε να περάσει κανείς. Ήταν τόση η ποσότητα τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη, δε μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτή τη κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω.

    Απ. Λύτρας: Κάτω στο πάτωμα έξω από το ασανσέρ τι υλικό είναι;

    Μάρτυρας: Μάρμαρο

    Απ. Λύτρας: Μπορείτε να μου πείτε τις φθορές στο μάρμαρο ;

    Μάρτυρας: Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ από σίδερο έλιωσε

    Απ. Λύτρας: Είπατε πως δεν ξέρατε αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο….

    Μάρτυρας: Όταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν έμαθα ότι ήταν βιτριόλι… Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε δεν υπήρχε περίπτωση θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα, σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει; Δεν μπορώ στεναχωριέμαι, και αυτή γονείς έχει αλλά πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;

    Απόστολος Λύτρας: Υπήρχε ίχνος παπουτσιού στο φαρμακείο

    Μάρτυρας: Η φαρμακοποιός μου έδειξε και μου είπε αυτό ήταν τα παπούτσια. Από το παπούτσι είχε μείνει ένα κομματάκι σόλας. Είχαν τραβήξει με τη σκούπα τούφες μαλλιά και καμένα ρούχα.
    Στο Μετροπόλιταν τρέξανε και τη πήρανε αμέσως. Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών. Γύρισα αμέσως στο γραφείο μου και γιος μου, που ήταν εργοδότης της, πήγε εκείνος στο Μετροπόλιταν μετά. Ότι ήταν να κάνει θα το έκανε εκείνος μετά.

    Η μαρτυρία της κόρης φαρμακοποιού που πήγε η Ιωάννα μετά την επίθεση

    Είμαι φοιτήτρια Νομικής ήμουν στο φαρμακείο που είχε η μητέρα μου. Ακούσαμε φωνές έξω από το φαρμακείο δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έλεγαν. Είχαμε σοκαριστεί.

    Φώναζε βοήθεια ότι καίγεται. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε.

    Φαίνονταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιοι υγρό τα μαλλιά τα χέρια της το κεφάλι της το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χρώμα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται.

    Η μητέρα μου της είπε να πάει να ρίξει πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη.

    Όταν έφυγα από το φαρμακείο πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ όταν πήγα να πιάσω τη πόρτα του μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω υπήρχε υγρό παντού το πάταγα δεν είχα καταλάβει τίποτα.

    Γύρισα στο φαρμακείο. Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχα της φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί.

    Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;

    Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε το πρόσωπο της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό. Τα ρούχα της σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν την είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά.

    Όταν έπιασα το πόμολο του ανελκυστήρα αισθανόμουν η παλάμη μου σα να μούδιαζε είχα αρχίσει να νιώθω μια καύση. Αισθανόμουν σαν να υπήρχε ένα ελάχιστο μούδιασμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Δεν παρατήρησα αλλοιώσεις στα παπούτσια μου.

    Έκανα βήματα πίσω και απομακρύνθηκα. Υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υγρού μπροστά από το ασανσέρ ήταν σαν είχε λιμνάσει. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό τους. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη.

    Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;

    Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι

    Εισαγγελέας: Τα ρούχα της τι έγιναν πως ήταν;

    Μάρτυρας: Είχαν τρύπες και ήταν σαν καμένα. Δεν παρατήρησα αν μύριζαν.

    Απόστολος Λύτρας: Τα γυαλιά ηλίου πως ήταν λιώσανε;

    Μάρτυρας: Δε μπορώ να πω ότι είχαν λιώσει. Είχε παραμείνει το σχήμα του γυαλιού απλά οι δυο φακοί είχαν αλλάξει χρώμα. Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα.

    Απόστολος Λύτρας: Είδατε το αριστερό αυτί της Ιωάννας όταν ήρθε σε εσάς

    Μάρτυρας: Μόνο μαλλιά είδα και το μάτι της.

    Απόστολος Λύτρας: Μπορείτε να μας προσδιορίσετε τη ποσότητα

    Μάρτυρας: Μάλλον τουλάχιστον 1,5 λίτρο.

    Η μητέρα μου πίστευε ότι αν δεν πάει άμεσα στο νοσοκομείο δεν θα γλύτωνε. Όσο έβλεπε πόσο γρήγορες ήταν οι αλλαγές στο πρόσωπό της τα μαλλιά της που πέφτανε. Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο είχε ξεκινήσει να πρήζεται το πρόσωπο της.

    Αλεξανδρής: Λέτε ότι αλλοιώνονταν το πρόσωπό της. Θέλετε να το περιγράψετε;

    Το πρόσωπο της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλένονταν φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι.

    Αλεξανδρής: Στους τοίχους τι είδατε;

    Μάρτυρας: Είδα υγρό

    Αλεξανδρής: Όταν έφυγε η Ιωάννα, στο χώρο που ήταν η Ιωάννα έπαθε ζημιές;

    Μάρτυρας: Είχε σκουριάσει ο νιπτήρες σε σημεία, οι τούφες στο σιφόνι, μείναμε τα αποτυπώματα των χεριών της πάνω στο πάγκο, παρότι πλένονταν τόση ώρα

    Η μαρτυρία της τρίτης γυναίκας

    Γνωρίζω την Ιωάννα από ένα τηλεπαιχνίδι που συμμετείχαμε και οι δυο. Κάναμε παρέα όταν μετακόμισα Αθήνα και βγαίναμε.

    Δεν μου είχε πει τίποτα για κάτι που ενδεχομένως που την ανησυχούσε. Όλα ήταν φυσιολογικά. Έμαθα για το συμβάν μετά. Ήθελα να είμαι στο νοσοκομείο για να τη στηρίξω, η Ιωάννα δε μπορούσε να μιλήσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου – Ξέσπασμα των συγγενών της στο δικαστήριο

    Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη – Σοκαριστικό πως θα πονάω κι εκείνη θα είναι ελεύθερη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ