• Κοινωνία

    Επιστρέφουν οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες: «Τσουχτερά» τα πρόστιμα στους παραβάτες

    • NewsRoom


    Σε μια δραστική κίνηση προχωρά ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες παραβάσεις που σημειώνονται στις λεωφορειολωρίδες.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο ΟΑΣΑ επιθυμεί να επαναφέρει το σύστημα παρακολούθησης των λεωφορειολωρίδων με κάμερες, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της παραβίασης των λωρίδων από οχήματα, τα οποία εισέρχονται στη λωρίδα, προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση και να κινούνται πιο γρήγορα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΟΑΣΑ ανανέωσε την προμήθεια σε θερμογραφικό χαρτί, αφού εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι ύψους 1.209 ευρώ. Το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται για την εκτύπωση των παραβάσεων και την αποστολή τους στην Τροχαία.

    Το συγκεκριμένο μέτρο υιοθετείται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, που συναντούν στις λεωφορειολωρίδες ορδές αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν παράνομα τα συγκεκριμένα κομμάτια δρόμου, προκειμένου να προχωρούν γρηγορότερα.

    Σημειώνεται ότι στην Αθήνα υπάρχουν δώδεκα κάμερες, οι οποίες έχουν αναλάβει την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων και οι οποίες τοποθετούνται διαδοχικά σε 40 διαφορετικά σημεία της πόλης.

    Τονίζεται, επίσης, ότι οι παραβάτες οδηγοί που θα εντοπίζονται από τις κάμερες παρακολούθησης θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο, το οποίο αναμένεται να είναι αρκετά «τσουχτερό», καθώς εκτιμάται ότι θα φτάνει έως και τα 200 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ