ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τόσο έξω, όσο και στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), σήμερα το απόγευμα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα της Πατησίων, ενώ στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν έπειτα από αιφνιδιαστική κίνηση ομάδας αναρχικών οι οποίοι προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία για το περιστατικό με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο το μεσημέρι της Δευτέρας.
Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την οδό Πατησίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή. Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο,με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον τους.
Οι αστυνομικοί περιόρισαν τους αναρχικούς μέσα στο πανεπιστήμιο, ενώ λίγο μετά μπήκαν και οι ίδιοι στο προαύλιο χώρο, ενώ ακολούθησε επίθεση των κουκουλοφόρων με πέτρες και καδρόνια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» με χημικά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Rqlrxe_Jo2I
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ: Ορόσημο η κύρωση της συμφωνία για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα σε περιοχές πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας
- Γερμανία: Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα της WELT περί κήρυξης «Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης»
- Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ζελένσκι
- Πάπας Λέων 14ος: Οι δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς που προκάλεσαν την αντίδραση του νέου «αντι – Τραμπικού» Ποντίφικα
