• Κοινωνία

    Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια: Αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ένας τραυματίας (video)

    • NewsRoom


    Επεισόδια σημειώνονταν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, με «πυρήνα» τις οδους Στουρνάρη και Τοσίτσα, το Πολυτεχνείο και την κεντρική πλατεία, μετά το τέλος της πορείας με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Αντιεξουσιαστές πετούν πλήθος από βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να τους απωθήσουν. Την ίδια ώρα στις φλόγες έχουν παραδοθεί τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα, ενώ τα πεζοδρόμια σε πολλούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν ξηλωθεί.

    Στις 9.30 το βράδυ έγινε γνωστό ότι ένα άτομο τραυματίσθηκε στην πλατεία Εξαρχείων. Οι πληροφορίες έφεραν τον τραυματία να αιμορραγεί, ενώ έχει κληθεί ασθενοφόρο για να τον παραλάβει. .

    Στις εννιάμισι το βράδυ ομάδα ατόμων που είχαν ανέβει σε ταράτσα στην οδό Σπύρου Τρικούπη άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ στους αστυνομικούς από ψηλά.

    Φωτιά απείλησε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα..

    Μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, επιχειρούν και οι δύο «αύρες» της Αστυνομίας, με ρίψεις νερού απέναντι στους κουκουλοφόρους. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή μολότοφ και πέτρες στο όχημα «Αίαντας» την ώρα που εκείνο επιχειρούσε να προσεγγίσει διαμέρισμα που απειλείτο από τις φλόγες.

     

    Ολοκληρώθηκε η πορεία

    Με κεντρικό σύνθημα “Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ”, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

    Διαδηλωτές κρατώντας πανό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια, και πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη στα Εξάρχεια, στο σημείο που δολοφονήθηκε πριν δέκα χρόνια ο 15χρονος μαθητής, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

    Στις 9 το βράδυ έχει σημειωθεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεσσαλονίκη: Μολότοφ από αντιεξουσιαστές έξω από το ΑΠΘ – Στις φλόγες το εργοτάξιο του μετρό (video)



    ΣΧΟΛΙΑ