• Κοινωνία

    Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι μετά τις απολογίες τους

    Διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν καπνογόνα κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλογικοτήτων κατά της αστυνομικής βίας, στην Νέα Σμύρνη, Τρίτη 09 Μαρτίου 2021. Επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης όπου κατευθυνόταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή στην πλατεία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού θα βρίσκονται για το επόμενο διάστημα οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα άγρια επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.
    Αυτός είναι ο περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε μετά την απόφαση ανακριτή ανηλίκων και εισαγγελέα να τους αφήσουν ελεύθερους.
    Στις πολύωρες απολογίες τους οι 7 συλληφθέντες αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και τις κακουργηματικές κατηγορίες της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
    «Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα», φέρεται να υποστήριξε 17χρονος κατηγορούμενος. «Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί».
    Τυχαία βρέθηκε στο σημείο υποστήριξε ένας άλλος 17χρονος κατηγορούμενος:
    «Βρισκόμουν με 4 φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί.μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση».
    Αύριο απολογούνται ακόμα 9 συλληφθέντες.



    ΣΧΟΛΙΑ