• Κοινωνία

    Επεισόδια έξω από τη Βουλή μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία – Φωτιά σε περιπολικό, 2 τραυματίες

    • NewsRoom
    επεισόδια στο Σύνταγμα

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, καθώς αντιεξουσιαστές που ήρθαν από την πλευρά των προπυλαίων έφτασαν στο σημείο όπου πραγματοποιούταν καθιστική διαμαρτυρία πολιτών.

    Εκεί η ομάδα των αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε ρίψη φωτοβολίδων, πετρών και μολότοφ κατά των Αστυνομικών, με τις Αρχές να απαντούν με δακρυγόνα.

    Στην περιοχή επικράτησε ένταση. Μάλιστα, λίγο αργότερα, άγνωστοι έσπασαν και έβαλαν φωτιά σε περιπολικό που βρισκόταν στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Όπως ήταν αναμενόμενο η σιωπηρή διαμαρτυρία που είχε οργανώσει η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους»  στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη, έξω από τη Βουλή, διαλύθηκε.

    Η συλλογικότητα στην ανακοίνωσή της είχε αναφέρει πως: «Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023, στο Σύνταγμα στις 19:00».

    Λόγω της πορείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και στη λεωφόρο Αμαλίας.

    Διαβάστε επίσης

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ