• Κοινωνία

    Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μέτρα «αλά Πολυτεχνείο» με 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους για τις πορείες

    • NewsRoom
    αστυνομία


    Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός στις 6 Δεκέμβρη του 2008, στις 9 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, έχοντας δεχτεί μια σφαίρα που διαπέρασε την καρδιά του.

    Για ακόμη μια χρονιά η ΕΛΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αφορούν στα Εξάρχεια αλλά και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός σε μια κινητοποίηση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

    Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

    Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καιρός: «Βουτιά» του υδράργυρου με χιόνια και παγετό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θοδωρής Κυριακού: Τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα με σύμμαχο ρευστότητα 180 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ