• Κοινωνία

    Εντός των επόμενων ημερών οι αποφάσεις για τα σχολεία

    • NewsRoom


    Εντός της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει επί τάπητος όλα τα δεδομένα, έτσι ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, αναλόγως με την πορεία της πανδημίας.

    Tο άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με νέες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Kεραμέως, θα γίνει σταδιακά.

    «Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», είπε η υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Τόνισε ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

    Στον προσανατολισμό της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης. Πάντως εκ μέρους της επιστημονικης κοινότητας, και διά στόματος επιστημόνων όπως π.χ. ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσακρής φαίνεται αδύνατη η άρση του lockdown την 1η Δεκεμβίου. Όπως χαρακτηριστικα δηλώνουν: «είναι μάλλον άπιαστο να λήξει το lockdown 1η Δεκεμβρίου, πολύ δύσκολο, λίγο αργότερα μπορεί να γίνει κάποια άρση περιορισμών… Θα δούμε αν μπορούν να γυρίσουν τα παιδιά στα δημοτικά».

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκη Κεραμέως για τηλεκπαίδευση: Άλμα της εκπαιδευτικής κοινότητας στον ψηφιακό μετασχηματισμό

    Τσακρής: Μάλλον άπιαστο να λήξει το lockdown την 1η Δεκεμβρίου

    Θεοδωρικάκος: Είναι λάθος να μιλάμε για τα Χριστούγεννα – Απομακρύνεται η άρση του lockdown

     



    ΣΧΟΛΙΑ