• Κοινωνία

    Ένας χρόνος από τον θάνατο του Περικλή Παναγόπουλου – Το συγκινητικό video που ανέβασε ο γιος του

    • NewsRoom

    Περικλής Παναγόπουλος και Αλέξανδρος Παναγόπουλος


    Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο γιος του, Αλέξανδρος τιμά τη μνήμη του πατέρα του με ένα συγκινητικο βίντεο, που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

    Στο βίντεο βλέπουμε στιγμές από τη ζωή του Επίτιμου Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, συνοδευόμενο μουσικά με τραγούδια που αγάπησε ο Περικλής Παναγόπουλος.

    Στη λεζάντα του βίντεο, ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος γράφει:

    «Κάθε μέρα μνημόσυνο … Ούτε μια μέρα δεν περνά χωρίς την καλοσύνη, τη σοφία και την ικανότητα του πατέρα μου να απλοποιεί το αφήγημα της ζωής στα απόλυτα απαραίτητα, να γίνονται μια μικρή φωνή μέσα μου που μου τον θυμίζει και με καθοδηγεί…

    Τον αγαπώ για πάντα, και μαζί, εκείνους που πραγματικά τον αγάπησαν. Έχει περάσει ένας χρόνος –αλλά ούτε μια μέρα, πατέρα… Κάθε μέρα μνημόσυνο…»

    Δείτε την ανάρτηση:

    IN MEMORIAM Pericles. S. Panagopulos 1935 – 2019

    Posted by Alex Panagopulos on Saturday, February 16, 2019

    Ποιος ήταν ο Περικλής Παναγόπουλος

    Ήταν επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και θεωρούνταν ο αναμορφωτής της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας, στην οποία άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και ήταν γιος του Σταύρου Παναγόπουλου από την Καλαμάτα και της Ειρήνης, η οποία κατάγονταν από μεγάλη οικογένεια της Κωνσταντινούπολης.

    Η καταγωγή της μητέρας του και οι στενοί δεσμοί που διατηρούσε στη Κωνσταντινούπολη η οικογένεια της με την οικογένεια του εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη ήταν αυτή που τον έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με το υγρό στοιχείο.

    Μαθητής ακόμη, στον ελεύθερο χρόνο του, αλλά και στις διακοπές του εργάζονταν στα κρουαζιερόπλοια της Home Lines του Ομίλου Ευγενίδη, ενώ ο Ευγένιος Ευγενίδης ήταν ο άνθρωπος εκείνος που τον τράβηξε κοντά του, αναλαμβάνοντας κατά κάποιο τρόπο την επιμέλεια του.

    Φοίτησε στη Σχολή Ecole Superiense de Commerce της Ελβετίας, από όπου πήρε το πτυχίο του και αμέσως εργάστηκε στη Home Lines.

    Με όχημα την εταιρεία του Επιχειρήσεις Αττικής (Attica Group), δρομολόγησε το 1994 δύο σύγχρονα ταχύπλοα πλοία, τα πρώτα «Superfast» στα δρομολόγια της Aδριατικής, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή.

    Παράλληλα, ήταν γνωστός στην αγορά για τα επιτυχημένα deals του, καθώς παρά το γεγονός ότι δημιούργησε επιχειρήσεις υψηλών προδιαγραφών, δεν δίστασε να τις πουλήσεις στο ζενίθ τους, έναντι ανάλογων τιμημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ