Κοινωνία

Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου


Κοντά στην εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

 Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των ΝΕΩΝ και του Βήματος Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, έχει επιτευχθεί πρόοδος στις έρευνες με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θα εμφανίζονται αισιόδοξα ότι σύντομα θα γνωρίζουν τα πρόσωπα αλλά και τα κίνητρα των δολοφονών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος Γιάννης Σκαφτούρος  δολοφονήθηκε στα Σκούρτα Βοιωτίας είχε δραστηριότητα και συνεργάτες στην Αττική, στη Ζάκυνθο, στη Μύκονο, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο.

Από την επίθεση που έγινε στις 25 Απριλίου τραυματίστηκαν δύο ακόμα συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και η μικρή του κόρη.

Οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Τον θεωρούσαν ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του διαβόητου Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το «βιογραφικό» του πλαισιώνουν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί.

Διαβάστε επίσης

Δικηγόρος Γιάννη Σκαφτούρου: Είχε ανθρώπους που τον φυλάγανε, αλλα δεν ξέρω από ποιον φυλαγόταν

Εκτέλεση Σκαφτούρου: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ δολοφονία του 55χρονου επιχειρηματίαΣΧΟΛΙΑ