• Κοινωνία

    Εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων κατά αστυνομικής συντάκτριας

    αμαξι

    Το αυτοκίνητο της Μίνας Καραμήτρου, μετά την επίθεση που δέχθηκε. Πηγή: Αnt1


    Νέα σειρά επιθέσεων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις περιοχές του Παπάγου και της Καισαριανής, όταν κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο αστυνομικής συντάκτριας και λίγο αργότερα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής. Οι αρχές συνδέουν τα δύο γεγονότα, θεωρώντας ότι προκλήθηκαν από τους ίδιους δράστες.

    Η πυρπόληση του αυτοκινήτου έγινε γύρω στις 02.30 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο όχημα, με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς. Πρόκειται για το αυτοκίνητο της αστυνομικής τηλεοπτικής συντάκτριας, Μίνας Καραμήτρου, η οποία ανήκει στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Open. Η επίθεση έγινε έξω από το σπίτι της κ. Καραμήτρου, στην περιοχή του Παπάγου. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας, όπου διαμένει η συντάκτρια. Η φωτιά έγινε αντιληπτή πολύ γρήγορα από τους κατοίκους του κτηρίου, γι’ αυτό και δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί.

    Λίγο μετά το περιστατικό, η ίδια η δημοσιογράφος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Μια δυνατή έκρηξη είδαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας το αυτοκίνητό μου να καίγεται και όλοι προσπάθησαν να τη σβήσουν για να μην επεκταθεί και έχουμε χειρότερα. Οι πυροτεχνουργοί μου είπαν ότι έγινε με περιέλουση εύφλεκτου υλικού στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και κάτω από αυτό για να μην σβήνει η φωτιά».

    Η ίδια πάντως επεσήμανε ότι «είναι θλιβερό να πιστεύουν κάποιοι ότι, εν έτει 2019, οι δημοσιογράφοι με τη βία θα ράψουν τα στόματά τους και θα λειτουργούν και θα λένε ό,τι αρέσει σε εκείνους».

    Σήμερα το πρωί, μάλιστα, η συντάκτρια μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του Open, τονίζοντας ότι «Αυτά ανήκουν σε μαύρες και κακές εποχές για τον τόπο κι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν ή θα αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι».

    Όπως εκτιμούν οι αρχές, τα δύο περιστατικά επιθέσεων, τα ξημερώματα της Τρίτης, που συνδέονται μεταξύ τους, έχουν άμεση σχέση και με την απόρριψη του αιτήματος για άδεια αποφυλάκισης, του επικεφαλής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα και λειτούργησαν ως αντίποινα για το λόγο αυτό.

    Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της Μίνας Καραμήτρου στην πρωινή εκπομπή του Open:



    ΣΧΟΛΙΑ