• Κοινωνία

    Καταδρομική επίθεση με μολότοφ από αντιεξουσιαστές στο Α.Τ. Καισαριανής

    • NewsRoom


    Καταδρομική επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής. Λίγο μετά τις 03.30 το πρωί, μια ομάδα από 10 κουκουλοφόρους έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, πέταξαν μολότοφ προς τον σκοπό και το τμήμα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

    Μετά το περιστατικό, οι αρχές προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, προκύπτει ότι δεν υπάρχει τραυματισμός.

    Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, είχε προηγηθεί η πυρπόληση, από αγνώστους, αυτοκινήτου, που ανήκει σε αστυνομική συντάκτρια, έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Παπάγου. Πρόκειται για την αστυνομική συντάκτρια του Open, Μίνα Καραμήτρου.

    Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι αρχές, οι επιθέσεις αυτές αποτελούν «αντίποινα», απέναντι στην απόρριψη της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αναρχικών, ενώ βρισκόταν σε περιπολία. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., που πραγματοποιούσε περιπολία για τυχόν ύποπτες κινήσεις μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια, δέχθηκε επίθεση με πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Σημειώνεται, ακόμη ότι, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής είχε πέσει και πάλι «θύμα» επίθεσης και μάλιστα με χειροβομβίδα. Χαρακτηριστικό στοιχείο του μεγέθους της επίθεσης αποτελεί το γεγονός ότι τραυματίστηκε ένας οδηγός ταξί, που έτυχε να περνάει από το σημείο. Τότε, την ευθύνη για την επίθεση είχαν αναλάβει, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις».



    ΣΧΟΛΙΑ