• Κοινωνία

    Πτώση ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια – Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο (upd)

    • NewsRoom
    Το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του στη Βόρεια Εύβοια

    Το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του στη Βόρεια Εύβοια


    Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι, στη Βόρεια Εύβοια για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί της Πέμπτης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε σήμερα στις 8 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

    Πρόκειται για τις περιοχές που «χτύπησε» χθες η κακοκαιρία. Τελικός προορισμός του ελικοπτέρου φαίνεται πως ήταν η Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

    Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου από τις Αφίδνες, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

    Παραμένει άγνωστο αν στο Μαντούδι επιβιβάστηκε και δεύτερο άτομο.

    Πρόκειται για το ελικόπτερο Agusta Α109, πολιτικού τύπου, και εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι-Μαντούδι-Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

    Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma.

    Στο σημείο σπεύδουν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης, και ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

    Δείτε βίντεο:

    Πάνος Καμμένος: Εξαιρετικός χειριστής ο Μιχάλης Λάμπος

    Τον Μιχάλη Λάμπο κατονομάζει ως πιλότο του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θάλασσα στη βόρεια Εύβοια ο Πάνος Καμμένος.

    «Εξαιρετικός χειριστής άνθρωπος και Αξιωματικός ο Μιχάλης Λάμπος που έπεσε με το ελικόπτερο ο Θεός να βοηθήσει», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

    Δείτε την ανάρτηση:

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Οι περιοχές όπου θα συνεχίσει να «χτυπά» η κακοκαιρία – Η αναλυτική πρόγνωση

    Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία Elias: Αγνώριστος ο Βόλος – 112 για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τέσσερις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

    Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους



    ΣΧΟΛΙΑ