• Κοινωνία

    Ελεύθερος αφέθηκε ο Θανάσης Λάλας

    • NewsRoom


    Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου έπειτα από διένεξη με δικαστικό επιμελητή.

    Nεότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το zougla.gr αναφέρουν πως ενώ ο δικαστικός επιμελητής μήνυσε τον Θανάση Λάλα για παραβίαση δικαστικής απόφασης και απείθεια, ο δημοσιογράφος δεν έκανε τελικά μήνυση σε βάρος του δικαστικού επιμελητή όπως είχε μεταδοθεί χθες.

    Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από δικαστική διαμάχη που είχε ο δημοσιογράφος με την Αδριανή Ζουναλή, η οποία δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο.

    Με βάση την πρωτόδικη απόφαση επιβλήθηκε στον κ. Λάλα πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο θα έπρεπε να καταβάλει στην κ. Ζουναλή.

    Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του δικαστικού επιμελητή να επιδώσει την απόφαση στον δημοσιογράφο στην οικία του στην Κηφισιά, και να προχωρήσει είτε στην κατάσχεση της περιουσίας του είτε στην εξόφληση του ποσού από τον κ. Λάλα, αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατόν. Και ο λόγος ήταν πως ο δημοσιογράφος παρέμενε «εξαφανισμένος» τις πρωινές ώρες, καθώς όπως φαίνεται επέστρεφε στο σπίτι του στις 19.00 το απόγευμα και έφευγε από αυτό πριν από τις 7.00 το επόμενο πρωί, ώρες που δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες.

    Η κ. Ζουναλή προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια και κατάφερε να πετύχει την άδεια νυχτερινής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου, προκειμένου να βρεθεί ο Θανάσης Λάλας και να προχωρήσει η εξόφληση του προστίμου. Τελικά, ο δικαστικός επιμελητής εντόπισε τον δημοσιογράφο στο Golden Hall, όπου του επέδωσε την απόφαση και του ζήτησε να την πληρώσει.

    Ο επιμελητής, όπως έχει δικαίωμα, ζήτησε να γίνει σωματικός έλεγχος στον κ. Λάλα, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάσχεση όπου χρηματικού ποσού που είχε πάνω του. Η κίνησή του όμως προκάλεσε τον εκνευρισμό του δημοσιογράφου, ο οποίος επιτέθηκε στον δικαστικό λειτουργό. Ο τελευταίος ζήτησε την συμβολή της Αστυνομίας και ο κ. Λάλας οδηγήθηκε τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου.

    O Θανάσης Λάλας καταμηνύθηκε για τα αδικήματα της απείθειας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης.



    ΣΧΟΛΙΑ