• Κοινωνία

    Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους ο διευθυντής και 4 γιατροί της κλινικής “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι


    Ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο διοικητικός διευθυντής και 4 γιατροί της κλινικής, στο Περιστέρι.

    Απολογήθηκαν για κακουργηματική παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τη μετάδοση του κορονοϊού που, στη συγκεκριμένη περίπτωση φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 ασθενών της κλινικής και συνολικά η νόσος να μεταδόθηκε σε περίπου 35 ασθενείς και εργαζομένους.

    Γιατροί και διοικούντες κατηγορούνται για το κακούργημα της παραβίασης του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στο οποίο προβλέπεται ότι εάν από τη μη τήρηση των μέτρων πρόληψης προκληθεί θάνατος πολλών ανθρώπων, όσοι καταδικαστούν από τη Δικαιοσύνη κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

    Οί κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για τη διασπορά του φονικού ιού και υποστήριξαν ότι, στην κλινική του Περιστερίου, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.

    Σε 3 κατηγορουμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικό όρος της απαγόρευσης εξόδου απο την χωρα και της καταβολη εγγυοδοσίας 10000 και 6000 ευρω!! Οι συνήγοροι τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος , Παναγιώτης Καρκουλας , Γιαννης Παπαριστειδης δήλωσαν οτι αποδομήθηκε το κατηγορητηριο και αποδειχθηκε οτι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κορονοϊού.

    Η επέλαση του κορονοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις , οπως φανηκε απο την τραγικη πραγματικοτητα , που νόσησαν χιλιαδες πολίτες μεσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγειας.

    Διαβάστε ακόμα:

    Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Ποινική έρευνα για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της αστυνομίας Σταύρου Μπαλάσκα

    Βιασμός καθαρίστριας στα Πετράλωνα: Στον εισαγγελέα ο 35χρονος κατηγορούμενος

    Ομαδικός βιασμός 25χρονης στον Αγ. Παντελεήμονα – Συνελλήφθησαν οι 3 δράστες

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ