• Κοινωνία

    Ελεύθερη η καθηγήτρια για την αποπλάνηση του μαθητή της – Της απαγορεύθηκε να πλησιάζει τον 13χρονο

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Ελεύθερη αλλά με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 35χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για την αποπλάνηση 13χρονου μαθητή της.

    Σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε να μην στείλει στη φυλακή την 36χρονη, όπως είχε ζητήσει η ανακρίτρια. Με βούλευμα του τάχθηκε υπέρ της άποψης που εξέφρασε η εισαγγελέας και αποφάσισε να παραμείνει ελεύθερη η καθηγήτρια με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ., απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί του (διαδικτυακής, τηλεφωνικής) καθώς και παρακολούθησή της από ψυχολόγο.

    Η καθηγήτρια είχε απολογηθεί την περασμένη Παρασκευή και αμέσως μετά ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν. Τη διχογνωμία έλυσε το δικαστικό συμβούλιο.

    Η ανακρίτρια είχε την άποψη πως η καθηγήτρια πρέπει να προφυλακιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου.

    Η εισαγγελέας έκρινε ότι αρκούν οι αυστηροί περιοριστικοί όροι.

    Από την Παρασκευή η 35χρονη που στην απολογία της, είχε δηλώσει μετανιωμένη ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια και τον μαθητή για την αναστάτωση που τους προκάλεσε, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μένιος Φουρθιώτης έκανε μήνυση στον Δήμο Διονύσου – «Άφησαν 250χιλ. οικογένειες στο έλεος του Θεού»

    Το ΣΕΗ παραδίδει στον εισαγγελέα όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

    Me too στη Σχολή του Εθνικού Θέατρου, ο Λιβαθινός, η Καρύδη, η Ζέτα…



    ΣΧΟΛΙΑ