• Κοινωνία

    Απολογία προπονητή ιστιοπλοΐας: Αρνείται τον βιασμό, αποδέχεται την αποπλάνηση της 12χρονης

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της τότε 12χρονης αθλήτριας του

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της τότε 12χρονης αθλήτριάς του


    Άλλοτε κλαίγοντας, άλλοτε φωνάζοντας «Όχι βία! Όχι βία!», άλλοτε ουρλιάζοντας και χτυπώντας τα χέρια του στο βήμα «με έκανες να νιώθω πόρνος για την αγάπη μου» ο προπονητής ιστιοπλοΐας απολογείται από το πρωί ενώπιον των δικαστών και αρνείται τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της τότε 12χρονης αθλήτριάς του.

    «Αμαλία, Αμαλάκι… στον πρώτο έρωτα της ζωής σου, όχι βία. Πες τον αποτυχία, αλλά όχι βία. Όχι βία», είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στη νεαρή καταγγέλλουσα που τον παρακολουθεί από τα πρώτα καθίσματα του ακροατηρίου.

    Με έναν λόγο παραληρηματικό και με συνεχή ξεσπάσματα, ο προπονητής ισχυρίζεται ότι με προτροπές της μητέρας της τότε 11χρονης αθλήτριας του που «έβλεπε έναν καλό γαμπρό» σε εκείνον και το «στενό μαρκάρισμα» της ανήλικης, τελικά δημιούργησε σχέση μαζί της το καλοκαίρι του 2012.

    «Η Αμαλία είναι ολυμπιονίκης στο ψέμα. Όπως και η μητέρα της. Αποκυήματα της φαντασίας τους τα όσα καταγγέλλουν. Γιατί με κατήγγειλαν; Για να να μπει η Αμαλία στο τρένο του #MeToo και να χτίσει καριέρα.

    Όμως η Μπεκατώρου πήρε μετάλλια… Ας πάρει και η Αμαλία μετάλλιο να φανεί, όχι με βιασμούς», υποστήριξε.

    Ο προπονητής αρνείται τον βιασμό, αποδέχεται, ωστόσο, την αποπλάνηση της ανήλικης και την κατάχρηση σε ασέλγεια.

    «Ήταν ένα τεράστιο λάθος μου να δημιουργήσω σχέση με ανήλικη», είπε. «Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Να σε βάλω στον έρωτα γρήγορα. Δεν ήρθα εδώ για να με χειροκροτήσετε.

    Διάβαζα τον Ερωτόκριτο… Πώς εγώ να βιάσω; Όχι στη βία. Ναι στις κακοποιημένες γυναίκες. Τις αγαπώ, είμαι ερωτευμένος με όλες.

    Όχι στον ξεφτίλα που σηκώνει χέρι πάνω στη γυναίκα του και διεκδικεί τον έρωτα με βία. Αυτός είναι κενός, ρηχός. Γιατί; Γιατί ρε γ…το; Η αγάπη θα κερδίσει».

    Αρχίζοντας την απολογία του είπε στους δικαστές ότι θα τους μιλήσει για τον έρωτα, όπως εκείνος τον νιώθει:

    «Η αγάπη και η αλήθεια έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την υπομονή. Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσω από την κατηγορία του βιασμού. Είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει, σε καμία λέξη όπως και να το αντιλαμβάνεται ο οποιοδήποτε. Βία στον έρωτα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη, μέρα χωρίς ήλιο. Η ομορφιά της ζωής είναι στον έρωτα και αλλιώς η ζωή είναι ανούσια και πληκτική. Σαν χαρακτήρας όταν αισθάνομαι ερωτευμένος δένομαι συναισθηματικά. Και είμαι απόλυτος στη βία. Ποτέ βία. Είμαι υπέρ των κινημάτων. Αγαπάω το #MeToo και στις φυλακές της Τρίπολης δεν μπορώ να κάνω παρέα με κανέναν που έχει χτυπήσει τη γυναίκα του».

    Ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για την αγάπη του για τη μηνύτριά του:

    «Η Αμαλία ήταν ανοικοκύρευτη και δεν ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Της έλεγα ‘θα βάλω και ποδιά για σένα’. Της έλεγα ‘εσύ θέλω να διαβάζεις και εγώ να δουλεύω. Εγώ θα γίνω η σκάλα σου να ανέβεις, εγώ θα σου ανοίξω το δρόμο.’ Απαράδεκτη! Αμαλία! Αμαλάκι μου! Όχι βία! Όχι βία».

    Περιέγραψε σαν κάτι φυσιολογικό ένας 29χρονος να ερωτεύεται και να κάνει σχέση με μια 12χρονη:

    «Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο στη ζωή από το να ξυπνήσεις το πρωί με προσοχή να μην ξυπνήσεις την κοπέλα σου, να ετοιμάσεις ένα ωραίο πρωινό, να ανέβεις επάνω και να την ξυπνήσεις το πρωί με ένα φιλί και λίγη σοκολάτα για να σηκωθεί γλυκά. Για κάθε πράξη που ακούμπησα το κουλό μου πάνω της και δεν το έκοβα, το έχω μετανιώσει. Δικαίως βρίσκομαι εδώ. Και πρέπει να τιμωρηθεί. Για κάθε πράξη για κάθε κύτταρο του εγκεφάλου μου έχω καταδικάσει τον εαυτό μου. Συναισθηματικά όμως δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ, γιατί ήταν πραγματική ειλικρινή αγάπη και αυτή δεν λαθαίνει. Η Αμαλία έβαλε ψηλά τον πήχη, το 2010 χτύπησε η καρδιά μου. Την ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που δεν το μετάνιωσα ποτέ. Γιατί ήταν το καλύτερο μου».

    Πρόεδρος: Μιλάτε για έρωτα, ποτέ αναπτύχθηκε;

    Κατηγορούμενος: Από την αρχή. Αρχές 2012 ξεκίνησε να γίνεται μια συζήτηση με τη μητέρα της για το αν εγώ μπορώ να δω την Αμαλία ως μελλοντική μου σύζυγο. Το 2010 μου ήρθε μήνυμα από το κινητό του πατέρα της που έλεγε ‘Σ’αγαπώ, μην το πεις στον μπαμπά’. Το έδειξα στους γονείς της. Η μαμά της πανηγύριζε για την εκδήλωση του έρωτα της κόρης της και ο μπαμπάς ήταν πιο σφιγμένος και μετά η Αμαλία με κορόιδευε και με έλεγε καρφί που τους το είπα. Το 2011 επειδή είχε παρότρυνση από τους γονείς της, η Αμαλία εκδήλωνε τον έρωτα της με διάφορα κόλπα. Με διεκδικούσε ερωτικά.

    Πρόεδρος: Μα το παρουσιάζεται σαν η στάση της μητέρας να σας οδήγησε στον έρωτα; Δηλαδή επειδή σας άφησε ελεύθερο;

    Κατηγορούμενος: Δεν θέλω να εννοηθεί ότι ρίχνω αλλού πέτρες. Ό,τι έκανα το έκανα με συνείδηση συναισθηματική και κανείς δεν μου φταίει.

    Πρόεδρος: Καταγγέλθηκε ότι το 2010 της δώσατε ένα φιλί…

    Κατηγορούμενος: Δεν έκανα κάτι το 2010 ούτε το 2011. Υπήρχε μια διαρκή διεκδίκηση από την Αμαλία προς εμένα αλλά εγώ δεν ανταποκρίθηκα.

    Η απολογία του προπονητή ιστιοπλοΐας συνεχίζεται.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη φυλακή ο Βρετανός που συνελήφθη στη Μαλακάσα για εμπρησμό

    Μαρία Μπονίκου: Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού ο γιος της

    Αντώνης Δελατόλας: Τι δήλωσε για τη σύλληψή του (video)



    ΣΧΟΛΙΑ