• Κοινωνία

    Το ΣΕΗ παραδίδει στον εισαγγελέα όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σπύρος Μπιμπίλας

    Σπύρος Μπιμπίλας


    Το “τρίτο κουδούνι” για να ανοίξει η αυλαία της δικαστικής διερεύνησης δεκάδων καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από ανθρώπους της Τέχνης, θα ακουστεί τη Δευτέρα.

    O εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος έχει καλέσει για το πρωί της Δευτέρας σε κατάθεση τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να προσκομίσει κάθε στοιχείο και κάθε επίσημη καταγγελία που έχει γίνει στο Σωματείο και μέχρι τώρα βρισκόταν μόνο υπό πειθαρχική διερεύνηση.

    O κ. Μπιμπίλας, λόγω της θεσμικής ιδιότητας του, καλείται να παραδώσει κάθε καταγγελία που να αφορά όχι μόνο sτον πολύ γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη (που ήδη έχει καταμηνυθεί και στην Εισαγγελία, αλλά το αδίκημα φέρεται να είναι παραγεγραμμένο), αλλά και οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό ή σκηνοθέτη έχει καταγγελθεί.

    O εισαγγελέας φέρεται να έχει ζητήσει από τον κ. Μπιμπίλα να προσκομίσει καταγγελίες που ακόμα είναι ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

    Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για βιασμό, με καταγγελλόμενους τον σκηνοθέτη και έναν γνωστό ηθοποιό.

    Πλέον, η εισαγγελική έρευνα διευρύνεται για όλες τις μη παραγεγραμμένες καταγγελίες που εγγράφως έχουν γίνει στο ΣΕΗ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Me too στη Σχολή του Εθνικού Θέατρου, ο Λιβαθινός, η Καρύδη, η Ζέτα…

    Το ελληνικό #MeToo στους New York Times

    Facebook: Έκανε unfriend τους Αυστραλούς χρήστες και έκοψε το newsfeed

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ