• Κοινωνία

    ΕΛ.ΑΣ: Εντόπισε χώρο όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια – Συλλήψεις και κατασχέσεις

    παρανομα παιχνιδια


    Νέο κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Το κατάστημα βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και η ανακάλυψή του έγινε χθες, Τετάρτη, από την Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου λειτουργούσε παράνομα και ως χώρος διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.

    Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του προσωρινού υπευθύνου του καταστήματος, καθώς και σε δύο πελατών, που πιάστηκαν επ αυτοφώρω να συμμετέχουν στα τυχερά παιχνίδια.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της παράβασης –κατά περίπτωση- διατάξεων της νομοθεσίας για τα παίγνια, στην οποία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

    Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο διεξάγονταν παράνομα παίγνια, στα οποία συμμετείχαν οι πελάτες-παίκτες, τα οποία διοργάνωνε ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

    Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    · (24) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

    · πλήρης ηλεκτρονικός υπολογιστής (server) με συνδεδεμένες σε αυτόν (3) κεντρικές μονάδες, που λειτουργούσαν ως κεντρικοί διαχειριστές του προγράμματος των τυχερών παιγνίων και

    · το χρηματικό ποσό των (146) ευρώ.

    Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



    ΣΧΟΛΙΑ