• Κοινωνία

    Έκτορας Μποτρίνι: «Μπροστά μου είναι όλοι… Παναγίες»

    • NewsRoom

    Ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι


    Άμεση ήταν η αντίδραση του Έκτορα Μποτρίνι στις καταγγελίες ενός 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα, για περιστατικά σωματικής βίας και βασανιστήρια σε κουζίνα εστιατορίου στην Κέρκυρα ιδιοκτησίας του γνωστού σεφ.

    Ο νεαρός είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από εγκαύματα, υποστηρίζοντας πως του έγιναν εσκεμμένα από τον υπεύθυνο της κουζίνας του εστιατορίου. Φέρεται μάλιστα να έχει υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη εξεταστεί από Ιατροδικαστή.

    Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 19χρονος, από τον Μάιο που έπιασε δουλειά στο συγκεκριμένο εστιατόριο, δέχτηκε επανειλημμένα επιθέσεις.

    «Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα», είπε για τον υπεύθυνο της κουζίνας.

    «Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού».

    Μποτρίνι: «Μπροστά μου είναι όλοι… Παναγίες»

    Μιλώντας, ωστόσο, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Έκτορας Μποτρίνι, έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν.

    «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες», είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, πάντως, ο μαθητευόμενος σεφ ισχυρίζεται πως εξαιτίας της καταγγελλόμενης συμπεριφοράς αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

    Κατήγγειλε ακόμη πως αναγκαζόταν να εργάζεται ακόμα και 13 ώρες την ημέρα, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και άλλοι νεαροί μάγειρες που δεν μιλούν, επειδή φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά.



    ΣΧΟΛΙΑ