• Κοινωνία

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα καταστήματα στη χώρα

    • NewsRoom


    Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονομένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Επίσης τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τα καζίνο θα παραμείνουν κλειστά.

    Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

    Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αυστηροποίηση των μέτρων επειδή παρατηρήθηκε ότι οι πολίτες δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες για περιορισμό τους, προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού, με αποτέλεσμα τα κρούσματα να σκαρφαλώσουν πλέον στα 190, διασκορπισμένα σε πολλές περιοχές της χώρας.

    «Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κ.Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση. «Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», πρόσθεσε ο κ.Κικίλιας.



    ΣΧΟΛΙΑ