ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παναγόπουλος για δέσμευση λογαριασμών του: Συκοφαντίες και αβάσιμες κατηγορίες – Άλλη μία «στημένη» υπόθεση
Σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής έξι φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σε υπόθεση υπεξαίρεσης κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, κατέγραψε έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Σύμφωνα με το πόρισμα, τα ερευνώμενα πρόσωπα φέρονται να συνδέονται με τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων που ξεπερνούν συνολικά τα 73 εκατ. ευρώ και αφορούσαν επτά εκπαιδευτικά και καταρτιστικά προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έρευνα στρέφεται στους ιδιοκτήτες και νόμιμους εκπροσώπους συγκεκριμένων εταιρειών, οι οποίες κατονομάζονται στο πόρισμα και είχαν αναλάβει την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων για λογαριασμό της ΓΣΕΕ. Η Αρχή φέρεται να έχει αντιστοιχίσει τα φυσικά πρόσωπα με τις εταιρικές δομές μέσω των οποίων, κατά τις εκτιμήσεις της, πραγματοποιήθηκε η υπεξαίρεση των κοινοτικών πόρων.
Πληροφορίες από ελεγκτικές αρχές αναφέρουν ότι τα επίμαχα ποσά καταβλήθηκαν κυρίως μέσω απευθείας αναθέσεων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να υπήρξε ακόμη και καταβολή χρημάτων σε μετρητά – πρακτική που θεωρείται εξαιρετικά ασυνήθιστη όταν πρόκειται για δημόσιους πόρους.
Στο πόρισμα της Αρχής καταγράφονται αναλυτικά τα νομικά πρόσωπα στα οποία αποδίδεται το αδίκημα της υπεξαίρεσης, με το παράνομο όφελος να υπολογίζεται σε 2.096.344,19 ευρώ. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες πως τα ποσά αυτά ενσωματώθηκαν σε άλλα, φαινομενικά νόμιμα περιουσιακά στοιχεία, με στόχο τη συγκάλυψη της προέλευσής τους.
Η Αρχή αποδίδει στους εμπλεκόμενους κατηγορίες για κακουργηματική υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, κάνοντας λόγο για συντονισμένη δράση μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων.
Διαβάστε επίσης
Άδωνις Γεωργιάδης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία από τους συλλόγους μαιών–μαιευτών
Axios: ΗΠΑ και Ρωσία κοντά σε συμφωνία για την ανανέωση της New Start
Eurostat: Aύξηση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα το 2024 – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΑΕΕ: Έφοδος στο σπίτι του Τζιωρτζιώτη της Βιολάντα και στο εργοστάσιο, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βασιλίσσης Σοφίας στις 7 και 8 Φεβρουαρίου
- Τραγωδία στη Χίο: Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες
- Ανδρουλάκης: Πώς πας από το κυκλοφοριακό στο ζητούμενο κάθε πολίτη για γρήγορη μετακίνηση μέσα στην πόλη; (Βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.