• Κοινωνία

    Εκλογές 2023: Συμμετοχή ρεκόρ σε σχέση με το 2019 – Πάνω από 45 κόμματα υπέβαλαν αίτηση στον Άρειο Πάγο

    Το κτήριο που στεγάζεται ο Αρειος Πάγος

    Αρειος Πάγος


    Ρεκόρ στις δηλώσεις συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές, σχεδόν διπλάσια από τις βουλευτικές του 2019, καταγράφηκε 5 ώρες πριν λήξει η προθεσμία (τα μεσάνυχτα). Μέχρι τώρα, 47 κόμματα, συνδυασμοί και μεμονωμένοι υποψήφιοι, έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τους φακέλους τους με τα ονόματα, τα εμβλήματα και τους προέδρους τους.

    Δήλωση συμμετοχής στις εκλογές υπέβαλε πριν από λίγο και το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη. Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στον Άρειο Πάγο ο μέχρι πρότινος αρχηγός του κόμματος Κασιδιάρη, Αναστάσης Κανελλόπουλος, για να δηλώσει συμμετοχή για το κόμμα ΕΑΝ.

    Οι δηλώσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφτασαν στις 47. Αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τις τελικές δηλώσεις συμμετοχής στις βουλευτικές του 2019 (24).

    Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για να δηλώσουν ηλεκτρονικά τα κόμματα τους υποψήφιους βουλευτές τους  και  Τρίτη 2 Μαΐου θα γίνει η ανακήρυξη κομμάτων και συνδυασμών από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου.

     

    Διαβάστε  επίσης

    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Εντάσεις και μήνυση κατά μάρτυρα από την υπεράσπιση

    Προφυλακίστηκε ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας – Τι ισχυρίστηκε στον ανακριτή



    ΣΧΟΛΙΑ