ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τo μέγεθος του σεισμού των 8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Περού ανάγκασε τις Αρχές να ενεργοποιήσουν πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης.
Μεταλλωρυχεία κοντά στο επίκεντρο της δόνησης έκλεισαν, υπό τον φόβο κατολισθήσεων που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τους εργάτες. Κλειστό είναι το ορυχείο εξόρυξης χρυσού Yanacocha που ανήκει στους ομίλους του Newmont, Goldcorp Corp. και στον ιαπωνικό Sumitomo, το Lagunas Norte, της Barrick Gold Corp, καθώς και το ορυχείο χαλκού Tantahuatay.
Οι εκπρόσωποι Τύπου των ομίλων αρνήθηκαν να απαντήσουν άμεσα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσαν να σχολιάσουν για την κατάσταση στα ορυχεία.
Δεν υπάρχουν πάντως αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα