• Κοινωνία

    Έγκλημα στα Μέγαρα: Σήμερα η απολογία του δράστη – Τι υποστηρίζει ο ίδιος στις Αρχές

    • NewsRoom

    Ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που σκότωσε τον κουνιάδο του στα Μέγαρα


    Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος από τα Μέγαρα, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον κουνιάδο του και τραυμάτισε τη σύζυγο του θύματος την περασμένη Πέμπτη.

    Ο δράστης θα κληθεί να απολογηθεί για την επίθεση στον κουνιάδο του, που προκάλεσε τον τραγικό θάνατό του, αλλά και τον τραυματισμό της συζύγου του θύματος. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση, η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του και αδελφή του θύματος, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το αίτιο της επίθεσης να είναι το γεγονός πως ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος θεωρούσε ότι το θύμα είχε επηρεάσει τη σύζυγό του να τον εγκαταλείψει.

    Στο μεταξύ, ο 50χρονος από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών αρχών, φέρεται να υποστήριξε ότι κάνει χρήση φαρμάκων και δεν θυμάται τίποτα από το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης, οπότε και επιτέθηκε στον κουνιάδο του.

    «Δεν θυμάμαι τίποτα, δεν θυμάμαι τι έκανα. Είμαι άρρωστος άνθρωπος», φέρεται να είπε συγκεκριμένα ο 50χρονος στους αστυνομικούς.

    Η σύζυγός του και αδελφή του θύματος φαίνεται να επιβεβαίωσε ότι ο 50χρονος κάνει χρήση φαρμάκων. Συγκεκριμένα, η γυναίκα υποστήριξε ότι μετά τον χωρισμό τους, ο δράστης άρχισε να παίρνει φάρμακα, που σχετίζονται με ψυχολογικές παθήσεις. Αναφορικά με αίτια για τα οποία οι δυο τους ήταν σε διάσταση, η γυναίκα αποκάλυψε, μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο 50χρονος την χτυπούσε.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Μου έδειξε ένα χαρτί που ανέγραφε ότι πάσχει από κάποια κατάθλιψη. Πήγε σε ψυχίατρο, του έδωσε κάποια φάρμακα και φαινόταν καλά. Άλλαξε όμως και πάλι και φαινόταν σαν να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα, ενώ συχνά γινόταν βίαιος και απειλούσε μάλιστα και εμένα ότι θα με χτυπούσε».

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Υπενθυμίζεται ότι το άγριο έγκλημα έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος εισέβαλε στο σπίτι του κουνιάδου του και γιατρού και σημάδεψε τον ίδιο και την σύζυγό του με το όπλο που έφερε. Το άτυχο θύμα μπήκε μπροστά από την σύζυγό του, με στόχο να την προστατεύσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ η ίδια τραυματίστηκε, βρίσκεται ωστόσο εκτός κινδύνου.

    Μετά τη φονική επίθεση, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον δικηγόρο του, προκειμένου να παραδοθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ