• Κοινωνία

    Έγκλημα στα Χανιά: Γνωστός στις αρχές ο 60χρονος δολοφόνος – Ποιος ήταν το θύμα του

    • NewsRoom

    Ο 60χρονος δολοφόνος του Κωστής Κατσουλάκη


    Οι κτηματικές διαφορές ήταν ο λόγος για το νέο έγκλημα που συντάραξε το νησί της Κρήτης, το μεσημέρι της Κυριακής, με θύμα έναν ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, τον 42χρονο Κωστής Κατσουλάκη, στο Βαμβακόπουλο στα Χανιά.

    Λίγο μετά τις 1:00 το μεσημέρι, ο 60χρονος δράστης επισκέφθηκε το μίνι μάρκετ που διατηρούσε το θύμα, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους.  Αμέσως ξεκίνησε καυγάς μεταξύ των δύο ανδρών. Τότε, ο  60χρονος, Δ.Μ., έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε το θύμα του στο κεφάλι. Στη συνέχεια, ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία. «Πυροβόλησα έναν άνθρωπο, θα έρθετε να με συλλάβετε εσείς ή να έρθω εγώ στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων;» είπε στους αστυνομικούς.

    Ο 42χρονος, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου Χανίων, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

    Οι άνθρωποι της περιοχής παρουσιάζουν το θύμα ως έναν άνθρωπο που ενδιαφερόταν για τα προβλήματα της κοινότητας.  Όπως λένε, τον χειμώνα, όταν το οδικό δίκτυο της περιοχής καταστράφηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις, ήταν αυτός ο οποίος φρόντισε ώστε οι οικογένειες του χωριού να συνεχίσουν να προμηθεύονται αγαθά.

    Αντίθετα, σύμφωνα με τους κατοίκους του Ορθουνίου, ο 60χρονος Δ.Μ δημιουργούσε συχνά προβλήματα στο χωριό, απειλώντας τους κατοίκους. Διεκδικούσε  στρέμματα γης, υποστηρίζοντας πως η οικογένειά του ήταν η πιο παλιά του χωριού και πως είχε καταπατηθεί η οικογενειακή τους γη.

    Στο παρελθόν, μάλιστα,  είχε βάλει φωτιά στο κοινοτικό γραφείο, καθώς, όπως έλεγε, ο δήμος το έχτισε στο οικόπεδο του ενώ πρόσφατα είχε κάψει το γκρεϊτερ του δήμου.Μια άλλη φορά είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο πόδι, τον αδερφό του πατέρα του, δηλαδή τον θείο του για κτηματικές διαφορές ενώ χρησιμοποιούσε την καραμπίνα του για να σκοτώνει κάθε τόσο αδέσποτα ζώα.

    Η αστυνομία γνώριζε τις απειλές του 60χρονου προς τους συγχωριανούς του, καθώς τους είχαν γίνει επανειλημμένα παράπονα στο αστυνομικό τμήμα για την συμπεριφορά του.

    Οι κάτοικοι του χωριού υποστήριξαν πως ο δολοφόνος, έβλεπε τον 42χρονο πρόεδρο  της τοπικής ομάδας ως εκπρόσωπο του δήμου.

    Μετά την σύλληψή του, ο 60χρονος φονιάς υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι το θύμα δεν τήρησε το λόγο του και αυτή ήταν η αιτία που πυροβόλησε τον άτυχο 42χρονο.



    ΣΧΟΛΙΑ