• Κοινωνία

    Εγκύκλιος Ντογιάκου για Πύλο

    Ισίδωρος Ντογιάκος

    Ισίδωρος Ντογιάκος


    Απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

    Ο κ. Ντογιάκος  υπενθύμισε χθες το βράδυ στις αρμόδιες εισαγγελικές και λιμενικές αρχές, παλιά εγκύκλιο του και ζητά πιστή τήρηση της προκειμένου να υπάρξει για μην υπάρξουν διαρροές στις καταθέσεις που λαμβάνονται γι αυτή τη σοβαρή υπόθεση.

    Ο ανώτατος εισαγγελέας διαβίβασε την εγκύκλιο που ο ίδιος είχε συντάξει το Μάιο του 2015, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, στις προϊστάμενες της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών Καλαμάτας που διενεργούν τις έρευνες, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Οικονόμου αλλά και στον λιμενάρχη Καλαμάτας, η υπηρεσία του οποίου λαμβάνει καταθέσεις για το ναυάγιο.

    Στην εγκύκλιο του ο κ. Ντογιάκος επικαλείται το νομοθέτη και τονίζει:

    «Από την έναρξη μίας εισαγγελικής έρευνας μέχρι την περάτωση της, ουδείς τρίτος, με οποιαδήποτε ιδιότητα και για οποιοδήποτε λόγο, δικαιούται να λάβει γνώση οποιουδήποτε στοιχείου της δικογραφίας, πολύ δε περισσότερο να παρεμβαίνει σε όσους ερευνούν με εντολές, υποδείξεις, παροτρύνσεις ή αιτήματα».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ για ναυάγιο στην Πύλο: Η απώλεια 700 και πλέον ανθρώπων απαιτεί απαντήσεις

    Πύλος: Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ναυαγών

    CITI: Ανεβάζει την τιμή στόχο για τη MYTILINEOS στα €37, διατηρεί τη σύσταση BUY

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ