Κοινωνία

«Έφοδος» στο Mall Athens στο Μαρούσι

  • NewsRoom


Αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν παρέμβαση νωρίς το μεσημέρι στα πολυκαταστήματα Mall Athens στο Μαρούσι, κατά την οποία πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και υπέρ των καταλήψεων.

Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στο σημείο για 10′ περίπου και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Παράλληλα, μοίρασαν στο πλήθος το φυλλάδιο  «Καταληψίας» από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω – Κάτω Πατησίων, Κατάληψη Νάξου 75 και Κρασσά.

Σε κείμενο  σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνεται πως «το πρωί του Σαββάτου 18/10, πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, όπως είχε και πάλι γίνει τον περασμένο Μάρτη, μια ακόμα από τις προγραμματισμένες κεντρικές παρεμβάσεις του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, μπροστά στη διαδήλωση της 22ας Οκτώβρη (6μμ, Χαυτεία) ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και μπροστά στην Κυριακάτικη απεργία στις 2 Νοέμβρη.

Η παρέμβαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10πμ από το ανώτερο επίπεδο του εμπορικού κέντρου με μαζικό μοίρασμα κειμένων και -σε πολλές περιπτώσεις- σύντομες συζητήσεις μέσα στα καταστήματα και στους διαδρόμους με εργαζόμενες, εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό. Παράλληλα, κείμενα μοιράζονταν και ακριβώς μπροστά στην είσοδο του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, κατά τις 12 το μεσημέρι, βρισκόμενοι πλέον στο κατώτερο επίπεδο του Mall (2ο υπόγειο) κινηθήκαμε στους διαδρόμους εν είδει πορείας με πανό, συνθήματα και μοίρασμα κειμένων, μέχρι την έξοδο όπου ολοκληρώθηκε η παρέμβαση. Στο τέλος της παρέμβασης κολλήθηκαν αφίσες έξω από το mall και στην περιοχή του ηλεκτρικού σταθμού Νερατζιώτισσα».