• Κοινωνία

    Έφυγε από τη ζωή ο «θρυλικός» επιχειρηματίας Γιάννης Πατίστας


    Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Πάρο, όπου διέμενε με τη σύζυγό του, ο Γιάννης Πατίστας, σε ηλικία 97 ετών.

    Ο Γιάννης Πατίτσας, ο οποίος μεσουράνησε την δεκαετία του 1980 συνδέοντας το όνομά του με τον χώρο της ομορφιάς, γεννήθηκε στην Αίγινα ενώ σε ηλικία 7 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα. Τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της μητέρα του, τον Σπύρο Ζαχαρία, ο οποίος είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο.

    Ο Γιάννης Πατίστας σπούδασε οικονομικά, ωστόσο αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4, το οποίο τελικά κληρονόμησε.  Όταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ ο Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στο κατάστημα και έτσι άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του.

    Η πορεία του καταστήματος και του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του. Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας ήταν συνεχώς στο μαγαζί του και φρόντιζε πολλές από τις γυναίκες που τον προτιμούσαν ακόμη και για τις συμβουλές του.



    ΣΧΟΛΙΑ