• Κοινωνία

    Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

    • NewsRoom
    τακης-μοσχος

    Τάκης Μόσχος


    Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός Τάκης Μόσχος, χάνοντας τη μάχη μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που τον οδήγησε σε κώμα και στη συνέχεια στον θάνατο.

    Ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αφού υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ στη συνέχεια έπεσε σε κώμα.

    Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, φίλοι και συνάδελφοί του είχαν απευθύνει δημόσια έκκληση για αίμα και στήριξη στον ηθοποιό.

    Ο Τάκης Μόσχος καταγόταν από τη Χαλκίδα. Τις πρώτες του εμφανίσεις τις έκανε σε ταινίες όπως ο «Άγγελος». Ο ρόλος που τον έκανε να ξεχωρίσει, ωστόσο, ήταν ο χαρακτήρας του Αργύρη στη «Γλυκιά συμμορία», ενός άνεργου ηθοποιού που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα.

    Μάλιστα, ο Τάκης Μόσχος είχε βραβευτεί γι’ αυτήν του την ερμηνεία, όπως και για τον ρόλο του ως Λαπαθιώτης στο «Μετέωρο και σκιά», του 1985. Συνολικά, ο ηθοποιός έχει γυρίσει 20 ταινίες, ενώ συμμετείχε σε επεισόδια του «Κόκκινου Κύκλου», στο «Η ζωή μας μια βόλτα» και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές.

    Εδώ και σχεδόν 18 χρόνια ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο, όπου και δηµιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Οµάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε µαθήµατα σε παιδιά του Γυµνασίου.

    Στον κινηματογράφο, ένας από τους τελευταίους ρόλους του ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το 2014. Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και µετακόµισε στην Κοζάνη, όπου συµµετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου.

    Δυστυχώς, ωστόσο, η υγεία του τον πρόδωσε και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο ηθοποιός έπεσε σε κώμα μετά από μια νέα σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και δεν ξύπνησε ποτέ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε κώμα ο Τάκης Μόσχος – Η έκκληση της οικογένειας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάκης Μόσχος: Δημόσια έκκληση για τον ηθοποιό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέθανε ηθοποιός από το «Τατουάζ»



    ΣΧΟΛΙΑ