• Κοινωνία

    EE: Έχασε τη νομική διαμάχη με την AstraZeneca για την προμήθεια των εμβολίων

    AstraZeneca

    astrazeneca


    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της AstraZeneca, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερε να κερδίσει τη νομική διαμάχη, που ξεκίνησε εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας σε ό,τι αφορά την προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, το δικαστήριο στις Βρυξέλλες απέρριψε το αίτημα της ΕΕ για περισσότερες παραδόσεις μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

    Η δέσμευση της εταιρείας, ήταν νακάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Ωστόσο τα προβλήματα που προέκυψαν στην παραγωγή, οδήγησαν την αγγλο-σουηδική να αναθεωρήσει σε 100 εκατομύρια εμβόλια.

    Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εμβολιασμοί το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς το μπλοκ είχε βασιστεί αποκλειστικά στην AstraZeneca για τον μεγαλύτερο όγκο των εμβολίων. Κατά συνέπεια προέκυψε μια νομική διαμάχη με την ΕΕ να ζητά τη προμήθεια τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων δόσεων έως τα τέλη του Ιουνίου.

    Ωστόσο η AstraZeneca αναφέρει ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να παραδώσει 80,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

    Διαβάστε ακόμα:

    AstraZeneca: Φόβοι για μαζικές ακυρώσεις της δεύτερης δόσης

    Ιταλία: Ενέκρινε τη δεύτερη δόση με Pfizer ή Moderna μετά από AstraZeneca

    Καθησυχαστική η Λινού για AstraZeneca: Εξαιρετικά απίθανη η θρόμβωση με τη δεύτερη δόση

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ