Κοινωνία

ΕΕ: Δημόσια διαβούλευση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα – εκπαίδευση και κατάρτιση – Πώς μπορείτε να συμμετέχετε

  • NewsRoom
Περιβαλλοντική βιωσιμότητα - εκπαίδευση και κατάρτιση: Δημόσια διαβούλευση της ΕΕ

Πηγή: unsplash.com


Σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και την κατάρτιση καλεί τους πολίτες η Κομισιόν

Όπως έγινε γνωστό, όποιος πολίτης της ΕΕ το επιθυμεί, μπορεί να υποβάλλει την πρότασή του μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Οι απόψεις των πολιτών, των εκπαιδευτικών, των ερευνητών, των (διεθνών, ευρωπαϊκών, εθνικών, περιφερειακών και τοπικών) κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και των ενδιαφερόμενων φορέων από τους χώρους της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, μπορούν να κατατεθούν στη δημόσια διαβούλευση, συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο. Οι καταχωρισμένες οργανώσεις ενδιαφερόμενων φορέων μπορούν επίσης να υποβάλουν έγγραφο θέσης.

Μέσω της Πράσινης Συμφωνίας, η ΕΕ αναλαμβάνει δράση

Μέσω της Πράσινης Συμφωνίας, η ΕΕ αναλαμβάνει δράση με στόχο να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες ώστε να εργαστούν για μια πιο πράσινη και πιο βιώσιμη Ευρώπη.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση είναι καίριας σημασίας, καθώς βοηθούν τους πολίτες και τις τοπικές κοινότητες να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις συμπεριφορές που απαιτούνται για τη μετάβαση αυτή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει πρόταση σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με την εκπαίδευση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Στόχος της παρούσας έρευνας είναι να συγκεντρώσει ιδέες και απόψεις από επιμέρους άτομα και οργανώσεις σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί από την Κομισιόν το φθινόπωρο του 2021.

Μπορεί να συμμετάσχει κανείς σ’ αυτή τη δημόσια διαβούλευση, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο στο διαδίκτυο.

Τα ερωτηματολόγια είναι διαθέσιμα σε ορισμένες ή σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Μπορεί να υποβάλει κάποιος τις απαντήσεις του σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Για λόγους διαφάνειας, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε δημόσιες διαβουλεύσεις, καλούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ.

Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και το ιδιωτικό απόρρητο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και να σέβεται την ιδιωτική ζωή. Όταν διεξάγονται δημόσιες διαβουλεύσεις, εφαρμόζεται η πολιτική για την «προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα θεσμικά όργανα της Κοινότητας», βάσει του κανονισμού (ΕΕ) 2018/1725, σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Σχεδιάζει ήδη τα Πράσινα Καύσιμα του αύριο

Αποκαλυπτική έρευνα: Η Κίνα ευθύνεται για τις μισές εκπομπές αερίων που υπερθερμαίνουν τον πλανήτη

Green Tank: Χάλκινο στην κλιματική επίδοση η Ελλάδα την περίοδο 2005-2020

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ