• Κοινωνία

    Δρομοκαΐτειο: Νεαρός με αυτισμό εξακολουθεί να νοσηλεύεται δεμένος για επτά μήνες

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται το μαρτύριο του νεαρού με αυτισμό που εξακολουθεί να νοσηλεύεται εδώ και 7 μήνες μόνιμα δεμένος και καθηλωμένος σε κρεβάτι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

    Παρότι το θέμα έχει λάβει μεγάλη έκταση μετά την δημοσιοποίησή του, ενώ είχε αποφασιστεί η μεταφορά του νεαρού σε οικοτροφείο για αυτιστικά παιδιά στην Κόρινθο,αυτό δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα το παιδί να εξακολουθεί να βρίσκεται στο «Δρομοκαΐτειο» δεμένο στο κρεβάτι.

    Οι θεράποντες ιατροί απηύθυναν επιστολή στον Εισαγγελέα που λένε ότι κινδυνεύει η ζωή του.

    Στη σχετική ανακοίνωση από το Δ.Σ των εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    Επτά μήνες τώρα νοσηλεύεται  22χρονος  με αυτισμό  μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Οι θεράποντες ιατροί απηύθυναν επιστολή στον εισαγγελέα που λένε ότι κινδυνεύει η ζωή του.

    Οι Νοσηλευτές ειδικά οι άνδρες επτά μήνες τώρα δεν κάνουν άλλη δουλειά παρά να τρώνε ξύλο, να λύνουν και να δένουν το αυτιστικό παιδί που κινδυνεύει να σκοτωθεί από αυτοτραυματισμό!!!

    Ποιος θα πάει φυλακή εάν συμβεί κάτι κακό στο παιδί; Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση ή οι Νοσηλευτές;

    Δύο Νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κάθε Νοσηλευτικό τμήμα που είναι περιπτεριακού τύπου, απομακρυσμένα  το ένα από το άλλο με 30 ασθενείς, πολλοί εξ αυτών των ασθενών είναι μη αμιγώς ψυχιατρικά περιστατικά.

    Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται επίσης ότι, «οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης – αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο Δρομοκαΐτειο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στάση εργασίας και διακοπή της εφημερίας την Δευτέρα στο «Δρομοκαΐτειο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Συνελήφθη 34χρονος που διέπραξε οκτώ ληστείες μέσα σε ένα δίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ