• Κοινωνία

    Don Leon: Προφυλακιστέος ο 28χρονος τράπερ για 8 ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας

    Ο τράπερ Don Leon

    Ο τράπερ Don Leon


    Η συγνώμη του 28χρονου τράπερ δεν στάθηκε ικανή για να τον γλιτώσει από τη φυλακή. Ανακρίτρια και εισαγγελέας του ανακοίνωσαν μετά την απολογία του, το απόγευμα ότι τον κρίνουν προφυλακιστέο για 8 ληστείες σε ΑΤΜ τραπεζών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών.

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 2 συγκατηγορούμενοι του.

    Απολογούμενος ο τράπερ φέρεται να ομολόγησε μόνο τη ληστεία στην Ερμιόνη στις 2 Δεκεμβρίου, όταν και συνελήφθη. Αρνήθηκε τις υπόλοιπες 7, με συνολική λεία, κατά τις αρχές, μεγαλύτερων των 700.000 ευρώ.

    «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου -φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο 28χρονος- και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής»,

    Ο τράπερ αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπους. Φέρεται να είπε:

    “Εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ό,τι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν την δικογραφία όπως και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν, όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν.

    Για τον πυροβολισμό εναντίον αστυνομικών έχω άλλοθι. Από συνομιλία μου στο messenger με το γιο μου φαίνεται πως ήμουν στο σπίτι μου στον Πειραιά και πως δεν υπήρξε στίγμα του κινητού μου στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.”

    Διαβάστε επίσης:

    Δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον τράπερ Don Leon

    Πώς δρούσε η συμμορία του τράπερ Don Leon – Ανατίναζαν ΑΤΜ, «ξέπλεναν» χρήμα μέσω video clip

    Τράπερ Don Leon: Τι είχε πει όταν το είχαν συλλάβει και πάλι το 2021 για ληστείες



    ΣΧΟΛΙΑ