Κοινωνία

Δόμνα Μιχαηλίδου για Duo Day: Και στη δουλειά, κάνουμε την αόρατη αναπηρία ορατή!

  • NewsRoom
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου


Όλες τις δραστηριότητες της ημέρας της με τον νεαρό Ευθύμη Τσίγκα, ο οποίος έχει σύνδρομο Asperger, μοιράστηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του Duo Day.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Ευθύμης συνόδευσε την υφυπουργό στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον Αντ1 και συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις με τους συνεργάτες της.

Μαζί επισκέφτηκαν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη, για την ιστορία του θεάτρου, καθώς και για το νέο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Ευθύμης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ομιλία της κ. Μιχαηλίδου στην ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης ευπαθών ομάδων του δήμου.

Η υφυπουργός, μαζί με τον πρωθυπουργό, συμμετέχει, για δεύτερη χρονιά, σε αυτή την ευρωπαϊκή δράση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Απασχόλησης Αναπήρων.

Φέτος, μετά από κινητοποίηση της κ. Μιχαηλίδου, συμμετείχαν στη δράση ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στόχος του DUO DAY είναι να συμφιλιώσει τον κόσμο της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία. Έτσι, τα άτομα με νοητικές αναπηρίες έρχονται σε επαφή με δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και απλούς πολίτες, ώστε να γνωρίσουν το εργασιακό περιβάλλον τους και να δουν πώς λειτουργούν.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Χριστούγεννα 2022: 6 στους 10 καταναλωτές θα ξοδέψουν περισσότερα από πέρσιΣΧΟΛΙΑ