• Κοινωνία

    Δολοφονία Τοπαλούδη: «Στέκομαι δίπλα στο παιδί μου» λέει η μητέρα του 21χρονου Ροδίτη

    • NewsRoom
    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο

    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο


    Μίλησε για πρώτη φορά η μητέρα του 21χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου

    Χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας από την Ρόδο, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια τον Νοέμβριο του 2018, με έναν 21χρονο Ροδίτη και έναν 19χρονο με καταγωγή από την Αλβανία να κατηγορούνται για την αποτρόπαια πράξη.

    «Νιώθω τον πόνο της κ. Τοπαλούδη, αλλά στέκομαι δίπλα στο παιδί μου»

    Σε δηλώσεις προχώρησε για πρώτη φορά μετά την γνωστοποίηση του εγκλήματος η μητέρα του 21χρονου Ροδίτη που κατηγορείται για το βιασμό και τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα: «Οι στιγμές για την οικογένειά μου είναι εξαιρετικά δύσκολες, όχι τώρα που γίνεται η δίκη, αλλά εδώ και 14 μήνες. Ως μητέρα, στέκομαι δίπλα στο παιδί μου. Ως μητέρα, νιώθω τον πόνο της μητέρας της Ελένης. Τα λόγια δεν έχουν σημασία.. Σημασία έχει μόνο η αλήθεια και ελπίζουμε να αποκαλυφθεί στη δίκη. Μακάρι να μην βρισκόμασταν ποτέ σε αυτή τη θέση. Κανένας από εμάς», σημείωσε.

    Ιατροδικαστής: «Στο θάνατο συναίνεση δεν υπάρχει»

    Η διαδικασία της κατάθεσης των μαρτύρων συνεχίστηκε με την μαρτυρία του διοικητή του Λιμενικού που εντόπισε το άψυχο σώμα της Ελένης στη θάλασσα και ερεύνησε την υπόθεση. Ο διοικητής του Λιμενικού είχε ξεκινήσει να καταθέτει την πρώτη ημέρα της δίκης, ωστόσο η κατάθεσή του διεκόπη και συνεχίστηκε χθες, με τον ίδιο να δείχνει ξεκάθαρα και τους δύο κατηγορούμενους ως δράστες της δολοφονίας, αποκαλύπτοντας συνταρακτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση.

    Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη με την Μάγδα Φύσσα την πρώτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία της κόρης της

    Στη συνέχεια κατέθεσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της Ελένης, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικά στοιχεία για τον βάναυσο τρόπο που κατέληξε η άτυχη κοπέλα. Μιλώντας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως η άτυχη φοιτήτρια ήταν ακόμα ζωντανή όταν πετάχτηκε στη θάλασσα από τους δύο κατηγορούμενος και πως η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Απαντώντας σε ερώτηση από έδρας ότι οι δράστες ισχυρίζονται ότι το θύμα συναίνεσε σε ερωτική πράξη, ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε πως «στον θάνατο συναίνεση δεν υπάρχει».

    Αξίζει να αναφερθεί ότι και η χθεσινή διαδικασία διεξήχθη υπό ένταση, καθώς η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγήκε εκτός εαυτού στη θέα των δύο κατηγορουμένων. Λίγο αργότερα, υποβασταζόμενη από οικείους της, οδηγήθηκε έξω από τη δικαστική αίθουσα.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι, για ακόμη μία φορά, η μεταφορά των δύο κατηγορούμενων έγινε κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τους φόρεσαν ακόμα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ