• Κοινωνία

    Δολοφονία στο Περιστέρι: Έσπασε το όπλο από την οργή του δράστη- Έγκυος η γυναίκα του θύματος

    • NewsRoom


    Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας στην καφετέρια του Μάνου Παπαγιάννη στο Περιστέρι φτάνουν στα χέρια των αστυνομικών αρχών, αλλά και στη δημοσιότητα, καθώς περνούν οι μέρες από το σοκαριστικό γεγονός και πληθαίνουν οι καταθέσεις, που ρίχνουν φως στην υπόθεση.

    Όπως έγινε γνωστό σχεδόν από την αρχή της είδησης του σκληρού εγκλήματος, ο δράστης της δολοφονίας πυροβόλησε το θύμα 3 φορές, ενώ στη συνέχεια μπήκε μέσα στο μαγαζί, την πλησίασε και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι. Η λεπτομέρεια που δεν είχε γίνει γνωστή είναι ότι ο δράστης χτυπούσε το κεφάλι του θύματος με το όπλο επαναλαμβανόμενα και με οργή, τόσο, που τελικά έσπασε το όπλο του εγκλήματος.

    «Χτύπησε τουλάχιστον 15 φορές το θύμα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου, ενώ παράλληλα τον έβριζε. Το πιστόλι, που έπαθε εμπλοκή, έσπασε από τη δύναμη των χτυπημάτων και έπεσε και η γεμιστήρας.

    Και όλα αυτά ενώ είχε πυροβολήσει τρεις φορές το θύμα, που ήταν αιμόφυρτο», αναφέρουν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που ανέλυσαν το υλικό από τα βίντεο της άγριας δολοφονίας του 25χρονου Τούρκου, που έλαβε χώρα μέσα στην καφετέρια στο Περιστέρι την περασμένη Τετάρτη.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερευνούν τη δολοφονία, αναζητούν τον κύκλο επαφών του θύματος, ανασύροντας δεδομένα από το κινητό του, αλλά και μέσω των καταθέσεων της συζύγου του 25χρονου, αλλά και συγγενών και φίλων. Οι αστυνομικοί δείχνουν τις φωτογραφίες του δράστη, αλλά κυρίως του «φίλου», με τον οποίο βρισκόταν το θύμα της δολοφονίας στην καφετέρια, λίγα λεπτά προτού εμφανιστεί ο εκτελεστής, προκειμένου να τον αναγνωρίσουν.

    Οι αξιωματικοί της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι πιθανότατα εκείνος που βρισκόταν στην καφετέρια με το θύμα, λίγο πριν το άγριο έγκλημα, εμπλέκεται ενοχοποιητικά στην υπόθεση, διαφορετικά, όπως υποστηρίζουν, θα εμφανιζόταν για να βοηθήσει στις έρευνες.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το Star, οι αστυνομικοί έχουν εικόνα του δράστη. Πρόκειται για άνδρα μετρίου αναστήματος, με κοντό μαλλί, που φορούσε μπλε κοντομάνικη μπλούζα και γυαλιά ηλίου. Σε βίντεο- ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας εμφανίζεται ένας άνδρας, που ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή, να κινείται με μηχανή στα γύρω στενά στο Περιστέρι.

    Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγος του θύματος της δολοφονίας, που κατέθεσε την Παρασκευή.

    Η γυναίκα είπε ότι δεν είχε γνώση για τις δραστηριότητες του 25χρονου, ότι ήταν άνεργος και πως τους συντηρούσαν οικονομικά οι γονείς τους. Οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις ότι ενδέχεται το θύμα της δολοφονίας να συμμετείχε σε κάποια εγκληματική δραστηριότητα, που σχετιζόταν με παράνομη διακίνηση μεταναστών ή ακόμη και ναρκωτικών. Για το λόγο αυτό, έχουν απευθύνει αίτημα προς την INTERPOL, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το θύμα είχε ποινικό παρελθόν.

    Η σύζυγός του, πάντως, είπε στους αστυνομικούς πως ο 25χρονος ήρθε πρώτος στην Ελλάδα, το 2018, όταν πέρασε παράνομα από τις Φέρες Έβρου. Εκεί είχε συλληφθεί, ενώ η ίδια ήρθε μερικούς μήνες αργότερα και έμεναν στο Περιστέρι. Τους αποκάλυψε, τέλος, ότι είναι 4 μηνών έγκυος.



    ΣΧΟΛΙΑ