• Κοινωνία

    Δολοφονία στην Μενάνδρου: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 23χρονου Αφγανού

    • NewsRoom
    ελας


    Σχεδόν απόλυτα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών

    Τα στοιχεία των δύο δραστών της δολοφονίας του 23χρονου άνδρα από το Αφγανιστάν και του σοβαρού τραυματισμού του 25χρονου ομοεθνή του στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης ταυτοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, όπως έγινε γνωστό.

    Ο πρώτος έχει ταυτοποιηθεί σε ποσοστό 99%. Είναι σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες του δρόμου.

    Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι πολύ κοντά στην πλήρη ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη. Σε αυτή την περίπτωση, τα στοιχεία του δράστη έχουν ταυτοποιηθεί κατά 90% και αυτός είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα.

    Ωστόσο, η υπόθεση περιπλέκεται σε ένα βαθμό, καθώς στο σημείο της δολοφονίας και σε κάποια ευρήματα, όπως ρόπαλα και ένα μαχαίρι, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν προκύψει τα αποτυπώματα άλλων τουλάχιστον τριών ατόμων, τα οποία ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν είχαν συμμετοχή στην δολοφονία ή βρέθηκαν εκεί μετά από αυτή για να βοηθήσουν τα θύματα.

    Από την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 23χρονου από το Αφγανιστάν προκύπτει ότι έχει δεχθεί 12 μαχαιριές, εκ των οποίων οι 5 έπληξαν ζωτικά όργανα, ενώ επτά έχει δεχθεί ο σοβαρά τραυματίας.

    Από τα βαλλιστικά εργαστήρια προέκυψε ότι οι 13 κάλυκες και οι δύο βολίδες που εντοπίστηκαν στο σημείο της θανατηφόρας συμπλοκής, προέρχονται από δύο όπλα. Ένα πιστόλι των 9 ΜΜ και ένα ακόμη των 7,65ΜΜ με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι κάτοχοι πυροβόλησαν στο αέρα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

    Οι αναζητήσεις έχουν ξεκινήσει από δομές φιλοξενίας, χώρους συγκέντρωσης αλλοδαπών αυτής της εθνικότητας σε Αττική όπως επίσης σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ