• Κοινωνία

    Δολοφονία στην Μενάνδρου: Πολύ κοντά στην σύλληψη των δραστών η Αστυνομία – Τα νεότερα στοιχεία

    • NewsRoom
    ΠΟΑΣΥ


    Πολύ κοντά στη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 23χρονου Αφγανού στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας

    Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της φονικής συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστεί σοβαρά ακόμα ένας.

    Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τους δράστες, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας έχουν εξακριβωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι από την ημέρα της φονικής συμπλοκής, οι αστυνομικοί προχωρούν σε καθημερινούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Μενάνδρου, προχωρώντας σε εξακρίβωση στοιχείων και προσαγωγές και συλλήψεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

    Θέλοντας να εξασφαλίσουν ότι οι δράστες της δολοφονίας, οι οποίοι προς το παρόν αγνοούνται, δεν θα κατορθώσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, οι Αρχές έχουν διανείμει σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ελλάδας και κυρίως στα σημεία εξόδου της χώρας, Βόρεια, Δυτική Ελλάδα και νησιά, φωτογραφίες τους, θεωρώντας ότι η ταυτοποίηση των στοιχείων της ταυτότητάς τους έχει γίνει σε ικανοποιητικό ποσοστό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες έχουν καταγωγή από το Πακιστάν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για σεσημασμένους για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες σε δρόμους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι έρευνες για τους φερόμενους ως δράστες έχουν ξεκινήσει από δομές φιλοξενίας, χώρους συγκέντρωσης αλλοδαπών αυτής της εθνικότητας σε Αττική, αλλά και σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

    Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε αντικείμενα της σκηνής του εγκλήματος, όπως ρόπαλα. Με βάση αυτά, καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπιστούν τρία άτομα, ώστε να διαπιστωθεί αν γνώριζαν τους δράστες.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η φονική συμπλοκή στην Μενάνδρου είχε ως αποτέλεσμα να διεξάγονται καθημερινοί έλεγχοι της Αστυνομίας στην περιοχή, ενώ έως αυτή την ώρα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά σε προσαγωγές 306 ατόμων και 13 συλλήψεις, 2 για ναρκωτικά, 2 για παρεμπόριο, 8 για διοικητική απέλαση και 1 για απείθεια-απειλή.



    ΣΧΟΛΙΑ